Αναβαθμίζεται σε VDSL το ίντερνετ στα σχολεία

373 0


Σε αναβάθμιση των υπαρχόντων συνδέσεων ADSL σε VDSL προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα περισσότερα σχολεία της χώρας, ανεβάζοντας έτσι σημαντικά τις ταχύτητες σε επίπεδα που θα φτάνουν τα 50 Mbps για download και 5 Mbps για upload.

 

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου από το υπουργείο, αυτό θα γίνει άμεσα και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο.

 

Ακολουθεί απόσπασμα του επίσημου δελτίου τύπου:

 

«… Συγκεκριμένα και ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για το «Σύζευξις ΙΙ» -το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου-, αναβαθμίζονται άμεσα οι υφιστάμενες συνδέσεις ADSL που χρησιμοποιούν οι σχολικές μονάδες σε σύγχρονες ευρυζωνικές συνδέσεις τεχνολογίας VDSL, με μέριμνα του σημερινού αναδόχου και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο.  Με την ολοκλήρωση του «Σύζευξις ΙΙ» όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους συνδέσεις FTTx.

 

Η διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του σημερινού αναδόχου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 13.000 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με 10.000 εργαστήρια πληροφορικής, 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς, θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο σε σχέση με σήμερα… »

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Pinterest

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)