Η Google «χαλαρώνει» τη στάση της σχετικά με τα adblockers στον Chrome

350 0


Χαμός προκλήθηκε πριν λίγες μέρες, όταν έγινε γνωστό ότι η Google σχεδίαζε ουσιαστικά να πάψει τη λειτουργία των adblockers του Chrome εξαιτίας των αλλαγών που ετοίμαζε στο API του browser.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Google προγραμμάτιζε να αναβαθμίσει το API που χρησιμοποιούσαν οι επεκτάσεις του Chrome, γιατί λόγω παλαιότητας ήταν πλέον ανασφαλές και μη αποδοτικό. Ωστόσο, οι αλλαγές που ήθελε να εφαρμόσει, ανάγκαζαν επεκτάσεις όπως τα adblockers να σταματήσουν να λειτουργούν, γιατί θεωρούνταν επιβαρυντικές για την ταχύτητα του browser.

 

Βέβαια, η αντίδραση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν θα ήταν δυνατό πλέον να αποκρυφτούν οι περισσότερες διαφημίσεις στο ίντερνετ.

 

Μάλιστα, η Cliqz, μία εταιρία που βγάζει extensions για τον Chrome, διεξήγαγε δική της έρευνα σχετικά με το κατά πόσο επιβαρύνουν τα adblockers την ταχύτητα του browser. Κατέληξε ότι τον επηρεάζουν ελάχιστα, και συγκεκριμένα λιγότερο από 0.05 ms.

 

Μετά από όλα αυτά, η Google αποφάσισε να «μαλακώσει» τη στάση της απέναντι στα adblockers και να ανασχεδιάσει τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει στο API του Chrome, χωρίς ωστόσο να ακυρώνει τα αρχικά της σχέδια, που ενδεχομένως να προκαλέσουν προβλήματα στη λειτουργία των adblockers.

 

 

Πηγή

 

Εικόνα ανάρτησης: Cloud Pro

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)