Η Microsoft «τελειώνει» το Windows Mobile

460 0


Μπορεί το Windows Mobile (πρώην Windows Phone) να είναι “νεκρό” εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο συνέχιζε να λαμβάνει αναγκαίες ενημερώσεις για να διατηρούνται οι συσκευές ασφαλείς και χρηστικές. Αυτό έρχεται να τελειώσει η Microsoft, ανακοινώνοντας πως η υποστήριξη για το συγκεκριμένο λειτουργικό λήγει στις 10 Δεκεμβρίου του 2019.

 

Μάλιστα, η εταιρία προτείνει στους χρήστες των συγκεκριμένων συσκευών να αγοράσουν κάποια άλλη συσκευή που να τρέχει Android ή iOS.

 

Επιπλέον, η παραπάνω ημερομηνία ισχύει για όσες συσκευές τρέχουν το τελευταίο Windows 10 Mobile build, που είναι το 1709. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες συσκευές που τρέχουν παλαιότερο build, όπως το 1703, θα δουν την υποστήριξη να λήγει για την συσκευή τους νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 11 Ιουνίου του 2019.

 

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευές που τρέχουν αυτό το λειτουργικό θα σταματήσουν να λειτουργούν. Οι δημιουργοί εφαρμογών θα μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν updates για τις εφαρμογές τους για όσο διάστημα θελήσουν αυτοί. Παρ’ όλα αυτά, αυτές οι συσκευές θα είναι ευάλωτες σε νέες απειλές και δεν θα συμβαδίζουν τεχνολογικά με τις νέες τάσεις της τεχνολογίας.

 

Τέλος, η Microsoft αναφέρει ότι κάποιες υπηρεσίες του λειτουργικού, όπως η δημιουργία backup αντιγράφων, θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2020, ενώ κάποιες άλλες υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα και για 12 μήνες επιπλέον από την ημέρα λήξης της υποστήριξης, δηλαδή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου του 2020.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Insiders Arena

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)