Κάποιος μπήκε στον λογαριασμό μου στο Facebook. Τι να κάνω;

857 0


Σε προηγούμενες αναρτήσεις, αναλύσαμε τόσο το πώς να ασφαλίσετε επαρκώς τον λογαριασμό σας στο Facebook, ώστε να αποτρέψετε ενδεχόμενες παραβιάσεις του, όσο και το πώς μπορείτε να δείτε ποιος μπήκε στον λογαριασμό σας, άμα αυτός παραβιάστηκε.

 

Σήμερα, θα σας αναφέρουμε κάποια βήματα που είναι καλό να πάρετε, εφόσον είστε σίγουροι ότι κάποιος εισήλθε παράνομα στον λογαριασμό σας.

 

Βήμα 1ο: Αλλάξτε άμεσα τον κωδικό πρόσβασής σας. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό να γίνει πριν από οτιδήποτε άλλο, και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για να αλλάξετε τον κωδικό σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, πατώντας το βελάκι πάνω δεξιά, και στη συνέχεια πηγαίνετε στην καρτέλα «Ασφάλεια και σύνδεση» από το μενού που βρίσκεται στα αριστερά. Εκεί θα βρείτε την επιλογή «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης». Βεβαιωθείτε ότι ο νέος κωδικός που θα εισάγετε, θα είναι αρκετά διαφοροποιημένος από τον προηγούμενο, θα είναι σχετικά μεγάλος, εμπεριέχοντας κεφαλαία και μικρά γράμματα, νούμερα, αλλά και σύμβολα.

 

Βήμα 2ο: Ακολουθήστε τον οδηγό που έχουμε ανεβάσει ΕΔΩ, ώστε να βρείτε ποιος ήταν αυτός που μπήκε στον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε να τον αποσυνδέσετε, αλλά και να απευθυνθείτε στην αστυνομία, παραδίδοντας τα στοιχεία που εμφανίζονται.

 

Βήμα 3ο: Αφού πλέον διώξατε τον / τους επιτήδειους που μπήκαν στον λογαριασμό σας, είναι πλέον ώρα να ασφαλίσετε καλύτερα το προφίλ σας, ώστε να αποφύγετε άλλη μελλοντική παραβίαση. Αυτό μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουμε ανεβάσει ΕΔΩ.

 

Βήμα 4ο: Ελέγξτε εάν ο επιτήδειος που εισήλθε στο προφίλ σας, άλλαξε το email του λογαριασμού σας σε κάποιο άλλο δικό του, ώστε να μπορέσει αργότερα να ανακτήσει την πρόσβαση σε αυτόν μέσω της δυνατότητας «Ξέχασα τον κωδικό μου». Εάν δείτε συσχετισμένο κάποιο email που δεν είναι δικό σας, αλλάξτε το άμεσα.

 

Βήμα 5ο: Ελέγξτε εάν αυτός ή αυτοί που μπήκαν στον λογαριασμό σας, έστειλαν τυχόν μηνύματα σε φίλους σας, άλλαξαν κάποιο προσωπικό στοιχείο του προφίλ σας, ή πρόσθεσαν / αφαίρεσαν φωτογραφίες σας.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: wttw

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)