Πού θα βρείτε drivers για την κάρτα γραφικών σας

384 0


Οι drivers, δηλαδή το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών, είναι πολλές φορές απαραίτητο για τη στοιχειώδη λειτουργία της. Ακόμη, όμως, και αν δεν απαιτείται, η λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσής τους θα τονώσει τις επιδόσεις της κάρτας σας θεαματικά, όπως επίσης και θα διορθώσει τυχόν σφάλματα ή προβλήματα που είχαν προκύψει μέχρι τώρα.

 

Πριν προβείτε στην αναζήτηση και λήψη των drivers, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε το μοντέλο της κάρτας γραφικών σας. Εάν δεν το ξέρετε, μπορείτε να το δείτε εύκολα και γρήγορα ανοίγοντας την Εκτέλεση των Windows (πλήκτρο των Windows + R), γράφοντας “dxdiag” και πατώντας Enter. Εάν εμφανιστεί παράθυρο που θα αναφέρει Ψηφιακές Υπογραφές, πατήστε Όχι. Στο επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πηγαίνοντας στην καρτέλα «Οθόνη», μπορείτε να δείτε στην κορυφή το ακριβές μοντέλο της κάρτας σας.

 

*Ως πλήκτρο των Windows ορίζεται το πλήκτρο που αναγράφει το λογότυπο των Windows και βρίσκεται συνήθως δεξιά από το Ctrl.

 

Εάν η κάρτα σας είναι μάρκας nVidia, πατήστε ΕΔΩ.

Εάν η κάρτα σας είναι μάρκας AMD, πατήστε ΕΔΩ.

Εάν η κάρτα σας είναι ενσωματωμένη μάρκας Intel, πατήστε ΕΔΩ.

 

Αφού ακολουθήσετε την υπερσύνδεση παραπάνω που ταιριάζει για την δική σας κάρτα, θα σας εμφανιστεί η επίσημη ιστοσελίδα της μάρκας της. Εκεί, επιλέγοντας από τα κουτάκια το ακριβές μοντέλο που κατέχετε, θα σας εμφανιστεί προς λήψη το σωστό πρόγραμμα οδήγησης που αντιστοιχεί.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Google

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)