Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας στο Facebook

588 0


Το Facebook αποτελεί καθημερινό εργαλείο αλληλεπίδρασης πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Από εκεί, συνομιλούμε και αλληλεπιδρούμε καθημερινά με πολλούς φίλους, συγγενείς, ή ακόμη και ξένους. Είναι προφανές, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε όλες αυτές οι συνομιλίες και η δραστηριότητα να είναι εν δυνάμει ορατή από οποιονδήποτε επιτήδειο μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στον προσωπικό μας λογαριασμό.

 

Δυστυχώς, στον κόσμο του διαδικτύου απόλυτη ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση ο λογαριασμός μας στο Facebook, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο, δεν είναι 100% ασφαλής. Ωστόσο, μπορούμε να πάρουμε κάποια μέτρα ώστε να μειώσουμε δραστικά τις πιθανότητες να παραβιαστούν τα προσωπικά μας δεδομένα.

 

Πρωτεύουσα σημασία έχει ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούμε. Θα πρέπει να είναι ένας περίπλοκος κωδικός, που θα εμπεριέχει κεφαλαία και μικρά γράμματα, νούμερα και σύμβολα. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε λέξεις, ημερομηνίες ή φράσεις που συνδέονται άμεσα μαζί σας και μπορεί εύκολα κάποιος να τις μαντέψει. Επιπλέον, μην σημειώνετε ποτέ τον κωδικό σας οπουδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος άλλος πέρα από εσάς. Αποφύγετε επίσης να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό που χρησιμοποιείτε για το Facebook και αλλού.

 

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και για τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για τον λογαριασμό του email σας, αφού εάν κάποιος εισέλθει στο email που έχετε συνδέσει με το Facebook, μπορεί εύκολα να αλλάξει τον κωδικό σας στο Facebook χρησιμοποιώντας την λειτουργία «Ξέχασα τον κωδικό μου». Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό και στο Facebook και στο email σας.

 

Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι μία πολύ χρήσιμη λειτουργία που παρέχει μέγιστη προστασία στους χρήστες που τη χρησιμοποιούν. Είναι ουσιαστικά μία δικλείδα ασφαλείας για τους λογαριασμούς που την έχουν ενεργοποιημένη, αφού προκειμένου να συνδεθείτε, θα πρέπει να εισάγετε, εκτός από τον κωδικό πρόσβασής σας, και έναν δεύτερο κωδικό μίας χρήσης που θα σας έρχεται στο κινητό σας (με SMS), ο οποίος θα είναι απαραίτητος προκειμένου να εισέλθετε στον λογαριασμό σας. Έτσι, όχι μόνο δεν θα είναι δυνατό να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας κάποιος άλλος πέρα από εσάς (αφού δεν θα γνωρίζει τον κωδικό μίας χρήσης που ήρθε στο κινητό σας), αλλά θα ξέρετε και ανά πάσα στιγμή εάν κάποιος προσπάθησε να τον παραβιάσει.

 

Για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, και έπειτα επιλέξτε την κατηγορία «Ασφάλεια και σύνδεση». Από εκεί, βρείτε την επιλογή «Χρησιμοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων», πατήστε «Επεξεργασία» και έπειτα «Ενεργοποίηση». Στην ίδια σελίδα, σας δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστείτε τον αριθμό του τηλεφώνου στο οποίο θέλετε να δέχεστε τα μηνύματα με τους κωδικούς μίας χρήσης. Η υπηρεσία παρέχεται από το Facebook δωρεάν και δεν θα χρεώνεστε για τα μηνύματα που θα λαμβάνετε.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Evolving Communications

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)