Πώς να παίξετε παιχνίδια του Nintendo DS στον υπολογιστή

667 0


Η νοσταλγία είναι σίγουρα ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, και το να «ξεθάβουμε» και να παίζουμε παλιά μας παιχνίδια και κονσόλες σίγουρα μας δίνει πολλή από αυτή. Τι γίνεται όμως, αν για οποιοδήποτε λόγο, η αγαπημένη μας κονσόλα ή παιχνίδι δεν βρίσκεται πια στην κατοχή μας;

 

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας παρουσιάσαμε πώς μπορείτε να παίξετε παιχνίδια του Playstation 2 στον υπολογιστή. Σήμερα, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε αντίστοιχα να παίξετε παιχνίδια του Nintendo DS (DS, DS Lite, DSi, DSi XL) στον υπολογιστή σας.

 

Τα πράγματα εδώ είναι καλύτερα από την περίπτωση του PS2. Για να παίξετε παιχνίδια του Nintendo DS στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται ούτε να έχετε πολύ δυνατό σύστημα, ούτε να ψάξετε να βρείτε BIOS για τον emulator. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε το DeSmuME στον υπολογιστή σας, κάνοντας κλικ ΕΔΩ και επιλέγοντας την έκδοση που ταιριάζει στο σύστημά σας.

 

Αφού κατεβάσετε το .zip αρχείο, αποσυμπιέστε το σε έναν φάκελο που θα φτιάξετε, και στη συνέχεια τρέξτε το .exe αρχείο που προέκυψε στον φάκελο αυτό.

 

Εφόσον το πρόγραμμα τρέχει, θα πρέπει τώρα να αναζητήσετε στο ίντερνετ την ROM του παιχνιδιού (σε φορμάτ .nds) που θέλετε να παίξετε. Δυστυχώς, για νομικούς λόγους δεν είναι δυνατό να παρέχουμε εδώ κάποιο λινκ, ωστόσο υπάρχουν αμέτρητες ιστοσελίδες που προσφέρουν ROMs παιχνιδιών δωρεάν προς λήψη και είναι αρκετά εύκολο να τις βρείτε με μία αναζήτηση.

 

Αφού κατεβάσετε την ROM του αγαπημένου σας παιχνιδιού, γυρίστε στο DeSmuME και επιλέξτε File -> Open ROM. Μέσα από το παράθυρο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε την ROM του παιχνιδιού που κατεβάσατε. Αυτό ήταν!

 

Εάν τα κάνατε όλα σωστά, το παιχνίδι θα ξεκινήσει να παίζει στον emulator.

 

Μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια είτε χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι με τις αντιστοιχίες κουμπιών που ορίζονται στο παράθυρο Control Config (Config -> Control Config), είτε συνδέοντας ένα gamepad.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: ManaJournal

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)