Σε ισχύ η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Microsoft

Δημοσιεύτηκε στις: στις 16:05
372 0


Εδώ και λίγες μέρες, η Microsoft έχει αρχίσει να ενσωματώνει τις αλλαγές που είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο του 2018 σχετικά με τα καινούρια εικονίδια, αρχικά των εφαρμογών της σουίτας του Office, και έπειτα όλων των υπόλοιπων εφαρμογών της εταιρίας.

 

Η Microsoft φαίνεται πως τελικώς κατάλαβε ότι η σχεδιαστική flat νοοτροπία που είχε υιοθετήσει τα προηγούμενα χρόνια ήταν βαρετή και αδιάφορη, οπότε και αποφάσισε να επανασχεδιάσει όλα τα εικονίδια (για αρχή τουλάχιστον) των πιο γνωστών εφαρμογών της.

 

Ο νέος σχεδιασμός προσδίδει μία πιο τρισδιάστατη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην ήδη υπάρχουσα ιδέα της κάθε εφαρμογής, κρατώντας παράλληλα και την απλότητα που τα χαρακτήριζε.

 

Εδώ και λίγο καιρό, η Microsoft έχει ενημερώσει τις εφαρμογές της σουίτας του Office για Android και iOS, ενώ το νέο εικονίδιο χρησιμοποιεί πλέον και η Windows 10 εφαρμογή του OneNote που βρίσκεται προεγκατεστημένη σε όλους τους υπολογιστές με το συγκεκριμένο λειτουργικό.

 

Επιπλέον, η νέα συλλογή εικονιδίων χρησιμοποιείται πλέον και στην online έκδοση του Office, στο Office 365, αλλά και στα Office για Mac. Τα Office 2019 δεν έχουν υποστεί το «λίφτινγκ» και ίσως να μείνουν ως έχουν, μιας και όταν κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη έκδοση τα καινούρια εικονίδια δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμη, και η Microsoft δεν συνηθίζει να κάνει τόσο μεγάλες αλλαγές σε ήδη κυκλοφορημένες offline εκδόσεις της σουίτας.

 

Πέρα από τα καινούρια εικονίδια, παρατηρούνται και αλλαγές στο UI των εφαρμογών σε ορισμένα σημεία.

 

Επίσης, άλλες εφαρμογές της Microsoft όπως το OneDrive αλλά και το Skype έχουν επίσης φρεσκαριστεί με καινούρια εικονίδια και διάφορα πειράγματα στο UI.

 

Οι συγκεκριμένες αλλαγές, όπως προαναφέρθηκε, είναι μέρος ενός μεγαλύτερου ανασχεδιασμού που κάνει η εταιρία με πιο μοντέρνα και τρισδιάστατη προσέγγιση, και αργά ή γρήγορα θα επηρεάσει όλο το software της Microsoft, που σημαίνει ότι σύντομα θα υπάρξουν ανάλογες σχεδιαστικές αλλαγές και στο περιβάλλον των Windows.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Microsoft

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)