Τι νέο υπάρχει στα Ubuntu 19;

Δημοσιεύτηκε στις: στις 16:23
428 0


Έχει περάσει ένας μήνας από τότε που τα Ubuntu 19.04 κυκλοφόρησαν. Πάμε να δούμε τι άλλαξε και τι προστέθηκε.

 

Το Yaru πλέον υποστηρίζει περισσότερες εφαρμογές. Μέχρι την περσινή έκδοση, το Yaru δεν υποστήριζε αρκετές εφαρμογές τρίτων, με αποτέλεσμα τα εικονίδια των εφαρμογών αυτών να μην ταιριάζουν με αυτά του Yaru. Πλέον αυτό έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό, αφού σχεδιάστηκαν πολλά νέα εικονίδια για πολλές επιπλέον εφαρμογές.

 

Το GNOME τρέχει πλέον την έκδοση 3.32, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι διαθέσιμες όλες οι νέες λειτουργίες της έκδοσης αυτής, λόγω των τροποποιήσεων που εφαρμόζει το Ubuntu.

 

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί πια να παρακολουθεί και να αλλάζει τα δικαιώματα που έχει κάθε εφαρμογή σε κάθε πόρο του συστήματος.

 

Μικρές, κυρίως εμφανισιακές αλλαγές παρατηρούνται και στο τερματικό των Ubuntu.

 

Επιπρόσθετα, οι χρήστες των Ubuntu μπορούν πλέον να κάνουν live patch, χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση μετά από κάθε ενημέρωση του kernel.

 

Η νυχτερινή λειτουργία των Ubuntu έλαβε επίσης μια αναβάθμιση, αφού πλέον είναι δυνατό να ρυθμιστεί η θερμοκρασία των χρωμάτων που επιβάλλει η συγκεκριμένη λειτουργία.

 

Αλλαγές παρατηρούνται και στο παράθυρο των ρυθμίσεων του ήχου.

 

Σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι τα Ubuntu 19.04 χρησιμοποιούν το Linux Kernel 5, που σημαίνει καλύτερη συμβατότητα με hardware και βελτίωση επιδόσεων, ειδικά αν έχετε εξωτερική κάρτα γραφικών.

 

Η ανοιχτού-κώδικα βιβλιοθήκη γραφικών Mesa αναβαθμίστηκε και αυτή στην έκδοση 19.

 

Τέλος, υπάρχουν αρκετές ακόμα αλλαγές και βελτιώσεις που δεν «φαίνονται», ωστόσο προσδίδουν αισθητή διαφορά στο λειτουργικό στον τομέα της ταχύτητας. Το σκρολάρισμα και τα animations είναι πλέον πιο ομαλά, και η αναζήτηση αρχείων μέσω του GNOME Search είναι πλέον γρηγορότερη.

 

Πηγή

 

Εικόνα ανάρτησης: Ubuntu

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)