Υπάρχουν ακόμα απλά κινητά χωρίς οθόνη αφής;

461 0


Εν έτη 2020, είναι σίγουρα πρόκληση να βρει κάποιος ένα απλό κινητό, χωρίς οθόνες αφής και «δευτερεύουσες» λειτουργίες. Η αλήθεια είναι ότι πλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι smartphones. Ωστόσο, μπορεί η γκάμα των απλών τηλεφώνων να είναι πια αρκετά περιορισμένη, όμως υπάρχει.

 

Διάφορες εταιρίες, όπως η ιστορική Nokia, εξακολουθούν να βγάζουν κάθε χρόνο νέα μοντέλα απλών κινητών, χωρίς την πολυπλοκότητα των smartphones, και μάλιστα σε αρκετά καλές τιμές.

 

Οι συσκευές αυτές είναι πανομοιότυπες με τα κλασσικά τηλέφωνα, όπως αυτά ήταν πριν από περίπου 15 χρόνια. Δεν διαθέτουν οθόνη αφής, αλλά πλήκτρα, έχουν μικρότερη οθόνη, δεν διαθέτουν «έξυπνο» λειτουργικό σύστημα (όπως Android, iOS), και αρκετά από αυτά δεν διαθέτουν ούτε υποστήριξη WiFi, αλλά ούτε και κάμερα.

 

Συνεπώς, αυτά τα κινητά προορίζονται για άτομα που αποσκοπούν σε μία πολύ απλή χρήση του τηλεφώνου τους, για βασικές λειτουργίες όπως κλήσεις, μηνύματα, μουσική, ραδιόφωνο και στοιχειώδεις φωτογραφίες (για όσα μοντέλα διαθέτουν κάμερα).

 

Οι τιμές σε αυτή την κατηγορία κινητών ξεκινούν από τα 15 – 20€ για κάποια πολύ βασικά μοντέλα που υποστηρίζουν αποκλειστικά κλήσεις και μηνύματα, και φτάνουν τα 90 – 100€ για συσκευές που διαθέτουν κάμερα, 4G, WiFi, και πιθανόν κάποιες επιπλέον χρήσιμες εφαρμογές.

 

Μπορείτε να βρείτε το σύνολο αυτών των feature phones, όπως αποκαλούνται, στο ίντερνετ, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών στα περισσότερα καταστήματα λιανικής.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Gizmodo Australia

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)