Πώς να ανοίξετε υπότιτλους σε ένα βίντεο ή ταινία

390 0


Κατεβάσατε μία ταινία, ή απλώς έχετε ένα βίντεο στο οποίο θέλετε να ανοίξετε υπότιτλους. Έχετε το βίντεο, έχετε και το αρχείο των υπότιτλων. Μετά, τι;

 

Έστω, λοιπόν, ότι έχετε το αρχείο του βίντεο στον υπολογιστή σας (οποιουδήποτε φορμάτ), και το αρχείο των υπότιτλων που είναι σε φορμάτ .srt .

 

Προκειμένου να «παίξει» το βίντεο με τους υπότιτλους, αρχικά θα χρειαστεί κατάλληλος media player που είναι συμβατός με υπότιτλους. Πολλοί media players υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, ωστόσο προτείνεται ο VLC, καθώς είναι ο γνωστότερος και με τα λιγότερα σφάλματα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προεγκατεστημένος Windows Media Player ΔΕΝ υποστηρίζει υπότιτλους.

 

Αφού έχουμε εγκαταστήσει έναν media player που υποστηρίζει υπότιτλους στον υπολογιστή μας, επιλέγουμε το αρχείο του βίντεο / ταινίας που θέλουμε, καθώς και το αντίστοιχο αρχείο υπότιτλων, και τα τοποθετούμε στον ίδιο φάκελο.

 

Έπειτα, μετονομάζουμε το αρχείο των υπότιτλων και του δίνουμε το ίδιο ακριβώς όνομα που έχει το αρχείο του βίντεο. Προσοχή: Το όνομα πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο, ακόμα και η διαφορά πεζών – κεφαλαίων και κενών έχει σημασία. Επιπλέον, το φορμάτ του βίντεο και των υποτίτλων (όνομα.φορμάτ) δεν θα πρέπει να αλλάξει κατά την μετονομασία.

 

Αυτό ήταν! Με αυτόν τον τρόπο, οι περισσότεροι media players αυτομάτως διαβάζουν τους υπότιτλους και τους τοποθετούν στο εν λόγω βίντεο. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να ανοίξετε το βίντεο, όπως θα το ανοίγατε γενικώς, και οι υπότιτλοι θα λειτουργούν.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Gaming News Portal

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)