Αποκλειστικό: Νέα διαδικτυακή απάτη στοχεύει πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς μέσω πλαστού email

327 0


Το internal.gr αναδεικνύει σήμερα το πέμπτο κατά σειρά παραπλανητικό email που αναστατώνει τις τελευταίες ώρες χιλιάδες κόσμου.

 

Ως συνήθως, πρόκειται για άλλη μία κλασσική απόπειρα Phishing, με ένα ψεύτικο email που καταφτάνει μαζικά σε ελληνικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

 

 

Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης απάτης επέλεξαν την Τράπεζα Πειραιώς αυτή τη φορά, με τις τέσσερις προηγούμενες να στοχεύουν το πελατολόγιο της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank αντίστοιχα.

 

Το μήνυμα που θα δείτε παρακάτω αποστέλλεται τυχαία, με αποτέλεσμα να παραλαμβάνεται ακόμη και από άτομα που δεν αποτελούν πελάτες της εν λόγω Τράπεζας, καθιστώντας σαφές πως πρόκειται για κακοστημένη κομπίνα.

 

 

 

Για άλλη μία φορά, οι επιτήδειοι επέλεξαν το σενάριο της «ασυνήθιστης δραστηριότητας», όντας ένα από τα πιο άμεσα και προφανώς αποτελεσματικά.

Στο email, που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεγελά ένα άπειρο μάτι πως πρόκειται για γνήσιο, αναφέρεται πως παρατηρήθηκαν κάποιες κακόβουλες κινήσεις στον λογαριασμό σας, με αποτέλεσμα να κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας. Σας ζητάει να πατήσετε σε ένα κουμπί, ώστε να συνδεθείτε στο ebanking σας και να αναιρέσετε την ενέργεια.

Μάλιστα, επιβάλλεται και χρονική διορία μόλις 24 ωρών, διαφορετικά όπως λέει «ο λογαριασμός θα τερματιστεί», θέλοντας έτσι να οδηγήσουν τους παραλήπτες σε σύγχυση, ώστε να ακολουθήσουν τις οδηγίες χωρίς να έχουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

 

 

Τι γίνεται, λοιπόν, αν πατήσετε στον υπερσύνδεσμο;

Θα μεταφερθείτε σε μία παραπλανητική ιστοσελίδα, η οποία έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας πείσει ότι αποτελεί ιδιοκτησία της τράπεζάς σας, με απώτερο σκοπό να εισάγετε εκεί τα στοιχεία σύνδεσης του ebanking ή της κάρτας σας.

Φυσικά, ο συγκεκριμένος ιστότοπος θα είναι ψεύτικος, και ουδεμία σχέση θα έχει με την Τράπεζα Πειραιώς, ή την οποιαδήποτε τράπεζα κατά περίπτωση.

Αυτή είναι η μέθοδος Phishing.

 

Εάν έχετε λάβει το παραπάνω email, ή κάποιο παρόμοιο, μην ανησυχείτε.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, ή μάλλον να μην κάνετε, είναι να μην πληκτρολογήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του λογαριασμού ebanking ή τον κωδικό της κάρτας σας, στη σελίδα που οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος.

Καλό θα ήταν να μην τον πατήσετε καν, καθώς πολλές φορές τέτοιοι ιστότοποι μπορεί να κρύβουν και ιούς, μέσω λήψης αρχείων που μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψή σας.

 

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε και για τις τέσσερις προηγούμενες απόπειρες που αποκάλυψε το internal.gr παρακάτω:

Αποκλειστικό: Ευρεία απόπειρα εξαπάτησης μέσω πλαστού email της Alpha Bank

Αποκλειστικό: Χαμός από τραπεζικές ηλεκτρονικές απάτες, νέο πλαστό email

Αποκλειστικό: Και τρίτο παραπλανητικό email, οργιάζουν οι διαδικτυακές απάτες

Αποκλειστικό: Μπαράζ ψεύτικων τραπεζικών email, τέταρτο κατά σειρά

 

 

 

Εικόνα ανάρτησης: ACUTEC

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)