Οι «Studio Ghibli» εικόνες “ξεπατώνουν” το ChatGPT – CEO: «Είναι τρελό, θέλουμε να κοιμηθούμε!»

10 0


Απρόσμενη φρενίτιδα έχει προκαλέσει, εδώ και μερικές ημέρες, η νέα δυνατότητα του ChatGPT να παράγει “καρτουνίστικες” εικόνες τεχνοτροπίας Studio Ghibli, βάσει πραγματικών φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ενημερωμένης έκδοσης του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης GPT-4o, στις 25 Μαρτίου, που μεταξύ άλλων εισήγαγε τη δημιουργία φωτορεαλιστικών εικόνων τεχνητής νοημοσύνης, βάσει εντολών.

 

 

Αυτό που συγκίνησε ιδιαίτερα τον κόσμο, ωστόσο, φάνηκε να είναι η δυνατότητα να μετατρέπουν πραγματικές φωτογραφίες σε εικόνες τύπου animation, και συγκεκριμένα της τεχνοτροπίας του Studio Ghibli.

 

Μέσα σε λίγες ώρες, το διαδίκτυο “πλημμύρισε” με αμέτρητα τέτοια πολυμέσα, με άλλους να μετατρέπουν χαρακτηριστικά memes και στιγμιότυπα δημοσίων προσώπων, και άλλους να το χρησιμοποιούν για τις προσωπικές τους φωτογραφίες.

 

 

Έκτοτε, οι υποδομές της OpenAI δέχονται συνεχώς τεράστιο όγκο φόρτου από εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, που εισέρχονται στην πλατφόρμα για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

 

Μία ημέρα αργότερα, στις 26 Μαρτίου, ο Σαμ Άλτμαν έγραψε στο Twitter ότι η εν λόγω λειτουργία είναι «πολύυυυ» πιο δημοφιλής από ότι είχαν φανταστεί, παρά το γεγονός ότι είχαν αρκετά υψηλές προσδοκίες εκ των προτέρων.

 

 

Την επόμενη ημέρα, ο Άλτμαν επανήλθε λέγοντας πως «είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπουμε ότι ο κόσμος αγαπάει τις εικόνες στο ChatGPT, όμως οι κάρτες γραφικών μας λιώνουν», επιβάλλοντας περιορισμό χρήσης σε έως και 3 εικόνες ανά ημέρα στο δωρεάν πρόγραμμα.

 

Όπως όλα δείχνουν, η πίεση στους servers της εταιρείας δεν κόπασε, με τον CEO καταβεβλημένο και… απεγνωσμένο να κάνει τώρα απέλπιδα έκκληση για αποσυμφόρηση των διακομιστών:

Μπορείτε σας παρακαλώ να χαλαρώσετε με τη δημιουργία εικόνων, είναι τρελό αυτό, η ομάδα μας θέλει να κοιμηθεί.

 

 

Παρακάτω, απαντώντας σε ένα tweet άλλου χρήστη, πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

[…] Βιβλική ζήτηση, δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο.

 

Το εργαλείο έχει πλέον περιοριστεί προσωρινά στη 1 εικόνα ανά ημέρα στο δωρεάν μοντέλο, ενώ όρια εφαρμόστηκαν ακόμα και στο συνδρομητικό μοντέλο Plus.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook Ακολουθήστε μας στο Twitter Ακολουθήστε μας στο Google News

Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)