Πώς απενεργοποιώ το «διαβάστηκε» στο Instagram

170 0


Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε, με το Instagram να δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες του να ανοίγουν μία συνομιλία και να διαβάζουν τα εισερχόμενα μηνύματα που λαμβάνουν, χωρίς ο αποστολέας να μπορεί να το γνωρίζει.

 

Μπορούμε να επιλέξουμε είτε να απενεργοποιήσουμε τις αναφορές ανάγνωσης (το γνωστό «διαβάστηκε») για όλους συνολικά, ή για συγκεκριμένα άτομα μεμονωμένα.

 

Για να απενεργοποιήσετε το «διαβάστηκε» για όλους:

  • Σιγουρευτείτε ότι έχετε εγκατεστημένη τη νεότερη έκδοση της εφαρμογής του Instagram.
  • Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας, πατήστε στο μενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης), και ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις και απόρρητο».
  • Έπειτα πηγαίνετε στα «Μηνύματα και απαντήσεις ιστοριών», που βρίσκεται στην καρτέλα «Τρόποι αλληλεπίδρασης μαζί σας».

 

  • Από την επόμενη σελίδα που θα εμφανιστεί, πατήστε στην «Εμφάνιση αναφορών παράδοσης», που βρίσκεται στην καρτέλα «Ποιος μπορεί να δει ότι είστε online».

 

  • Τέλος, απενεργοποιήστε τις «Αναφορές παράδοσης».

 

Για να απενεργοποιήσετε το «διαβάστηκε» για συγκεκριμένα άτομα:

  • Σιγουρευτείτε ότι έχετε εγκατεστημένη τη νεότερη έκδοση της εφαρμογής του Instagram.
  • Ανοίξτε τη συνομιλία με τον χρήστη που θέλετε να μην ξέρει πότε διαβάζετε τα μηνύματά του.
  • Πατήστε στο όνομά του από το επάνω μέρος της οθόνης συνομιλίας.

 

  • Έπειτα πηγαίνετε στο «Απόρρητο και ασφάλεια».

 

  • Τέλος, από την επόμενη σελίδα που θα εμφανιστεί, βρείτε και απενεργοποιήστε τις «Αναφορές παράδοσης», που βρίσκονται στην καρτέλα «Ποιοι μπορούν να δουν τη δραστηριότητά σας».

 

Έχετε υπόψη πως, κλείνοντας τις αναφορές παράδοσης, είτε για όλους, είτε για κάποια συγκεκριμένα άτομα, αυτομάτως χάνετε και εσείς τη δυνατότητα να βλέπετε πότε αυτά τα άτομα διάβασαν τα δικά σας μηνύματα, ακόμα και αν εκείνοι δεν έχουν απενεργοποιήσει αυτή την επιλογή για εσάς.

 

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως οι αλλαγές που πραγματοποιείτε σε καθολικό επίπεδο, δεν επηρεάζουν τις μεμονωμένες ρυθμίσεις που ενδέχεται να έχετε ορίσει για κάποιες συνομιλίες. Αυτό σημαίνει πως, εάν για παράδειγμα ενεργοποιήσετε χειροκίνητα τις αναφορές παράδοσης για έναν συγκεκριμένο χρήστη ακολουθώντας τη δεύτερη μέθοδο, και αργότερα τις απενεργοποιήσετε για όλους μέσω της πρώτης μεθόδου, τότε θα παραμείνουν ενεργοποιημένες για το άτομο εκείνο, και αντίστροφα.

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)