Πώς να εμφανίσετε ένα εικονικό πληκτρολόγιο στον υπολογιστή

1434 0


Ένα πολύ εύχρηστο εργαλείο που παρέχουν τα Windows, είναι το εικονικό πληκτρολόγιο. Σε περιπτώσεις δυσλειτουργίας του πραγματικού πληκτρολογίου, ή σε περιπτώσεις υπολογιστή με οθόνη αφής, είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει ο χρήστης να πληκτρολογήσει κείμενο.

 

Η ενεργοποίησή του είναι πολύ απλή και υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τρόποι για να επιτευχθεί.

 

Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση των Windows και να αναζητήσετε τον όρο «Πληκτρολόγιο Οθόνης». Μόλις πατήσετε στο αποτέλεσμα που θα προκύψει, θα εμφανιστεί αμέσως το εικονικό πληκτρολόγιο.

 

Ένας πολύ πιο γρήγορος και άμεσος τρόπος, είναι να πατήσετε διαδοχικά το πλήκτρο των Windows* + Ctrl + O.

 

Παρόμοια εύκολος και άμεσος τρόπος, είναι να ανοίξετε την Εκτέλεση των Windows πατώντας διαδοχικά το πλήκτρο των Windows* και το R. Έπειτα, να γράψετε στο παράθυρο που θα εμφανιστεί τον όρο “osk” και να πατήσετε Enter.

 

Εάν πρέπει να ενεργοποιήσετε το εικονικό πληκτρολόγιο χωρίς καμία χρήση πραγματικού πληκτρολογίου, μπορείτε να το κάνετε ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις από την Έναρξη, και έπειτα να επιλέξετε την κατηγορία «Διευκόλυνση Πρόσβασης». Από εκεί, επιλέγετε την καρτέλα «Πληκτρολόγιο» που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης, και τέλος ενεργοποιείτε την επιλογή «Χρήση Πληκτρολογίου Οθόνης» που θα εμφανιστεί.

 

*Ως πλήκτρο των Windows ορίζεται το πλήκτρο που αναγράφει το λογότυπο των Windows και βρίσκεται συνήθως στα δεξιά του πλήκτρου Ctrl.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Driver Easy

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)