Αλλάζει ριζικά ο τρόπος εμφάνισης συνδέσμων στο Twitter… προς το χειρότερο

75 0


Σε άλλη μία ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησε ο ιδιοκτήτης του Twitter (νυν X), Έλον Μασκ, ο οποίος αποφάσισε και προώθησε τη ριζική αλλαγή του τρόπου απεικόνισης των εξωτερικών συνδέσμων στις δημοσιεύσεις των χρηστών.

 

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και χθες οι εξωτερικοί σύνδεσμοι εμπεριείχαν τόσο τη βασική εικόνα της σελίδας όπου παρέπεμπαν, όσο και τον τίτλο της.

Πλέον, όπως θα δείτε και παρακάτω, ο τίτλος έχει απομακρυνθεί, και οι εξωτερικοί σύνδεσμοι πλέον χαρακτηρίζονται μόνο από την εικόνα και το γενικό domain της ιστοσελίδας που ο χρήστης παραθέτει.

 

 

Η νέα μορφή έχει ήδη ενσωματωθεί τόσο στην εφαρμογή, όσο και στη διαδικτυακή έκδοση της πλατφόρμας.

 

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα ψηφιακό χάος στο κοινωνικό δίκτυο, αφού οι χρήστες κυριολεκτικά δεν γνωρίζουν τι πατάνε.

Περισσότερο από αυτή την κατάσταση αναμένεται να επηρεαστούν οι ιστότοποι ενημερωτικού χαρακτήρα, αφού τα άρθρα που θα ανεβάζουν πλέον δεν θα φέρουν… τίτλο!

 

Η αλλαγή αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. Ο Έλον Μασκ την είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό, τονίζοντας, μάλιστα, πως πρόκειται για προσωπική του ιδέα, καθώς θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι αισθητικά καλύτερο.

 

Μοναδική “λύση”, προς το παρόν, στο πρόβλημα που η ίδια η εταιρεία δημιούργησε άνευ λόγου, είναι ο χρήστης να γράφει χειροκίνητα τον τίτλο της σελίδας που παραθέτει, στη λεζάντα της δημοσίευσης.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)