Αναλυτικά η υποστήριξη για κάθε έκδοση του Office

585 0


Όπως συμβαίνει και με τα Windows, έτσι και με τα Office, η Microsoft προσδίδει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη στιγμή κυκλοφορίας της κάθε έκδοσης, μέσα στο οποίο το προϊόν θα λαμβάνει κανονικά ενημερώσεις σχετικά με διάφορα σφάλματα που μπορεί να εμφανιστούν, ενημερώσεις ασφαλείας ή δυνατότητα τηλεφωνικής / ατομικής υποστήριξης σε συγκεκριμένα θέματα που μπορεί να προκύψουν με κάποιους χρήστες. Όπως και στην περίπτωση των Windows, έτσι και εδώ, οι περίοδοι υποστήριξης χωρίζονται σε δύο μέρη, την βασική και την εκτεταμένη. Όσο είναι σε ισχύ ή βασική υποστήριξη, το προϊόν συν τοις άλλοις θα λαμβάνει και ενημερώσεις που μπορεί να του προσθέτουν νέες λειτουργίες ή νέο σχεδιασμό. Όταν λήξει η βασική υποστήριξη και το προϊόν πλέον βρίσκεται στην εκτεταμένη, θα λαμβάνει μόνο ενημερώσεις ασφαλείας.

 

Πότε λήγει όμως αυτό το χρονικό διάστημα για κάθε έκδοση του Office;

 

Ίσως να είναι περιττό, πλέον, να αναφερθεί, ωστόσο η υποστήριξη για τα Office 2003 έχει λήξει ήδη από το 2014.

 

Τα Office 2007 έχουν επίσης ληγμένη υποστήριξη από το 2017.

 

Σχετικά με τα Office 2010, η βασική υποστήριξή τους έχει λήξει από το 2015, ωστόσο η εκτεταμένη υποστήριξη είναι ακόμα ενεργή και θα ισχύει μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου του 2020.

 

Στην περίπτωση των Office 2013, η βασική υποστήριξη έχει λήξει από το 2018, παρ’όλα αυτά η εκτεταμένη υποστήριξη ισχύει ακόμα και θα είναι ενεργή μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2023.

 

Η υποστήριξη για τα Office 2016 είναι ακόμα πλήρης. Η βασική υποστήριξή τους λήγει στις 13 Οκτωβρίου του 2020, ενώ η εκτεταμένη έπειτα θα λήξει στις 14 Οκτωβρίου του 2025.

 

Τέλος, για τα πρόσφατα Office 2019, η βασική υποστήριξη θα λήξει στις 10 Οκτωβρίου του 2023, ενώ η εκτεταμένη στις 14 Οκτωβρίου του 2025.

 

Σχετικά με τα Office 365, εκεί δεν υπάρχουν ημερομηνίες λήξης της υποστήριξης, αφού το πρόγραμμα δουλεύει με συνδρομή, άρα και η υποστήριξη πάντα ισχύει, εφόσον ο χρήστης έχει ενεργή τη συνδρομή του.

 

Σημειώστε ότι οι παραπάνω ημερομηνίες είναι έγκυρες μόνο για τα ενημερωμένα λογισμικά με τις τελευταίες ενημερώσεις και Service Packs των Office.

 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, λήξη της υποστήριξης δεν σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει το λογισμικό. Το λογισμικό θα λειτουργεί κανονικά και για πάντα, ωστόσο μετά από αυτές τις ημερομηνίες θα γίνει ευάλωτο σε ενδεχόμενες απειλές, όπως επίσης και δεν θα λαμβάνει διορθωτικές ενημερώσεις σε σφάλματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Techinfographics

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)