Ανάρπαστες και υπερκοστολογημένες οι κάμερες στην Ελλάδα λόγω COVID19

338 0


Η κρίση του κορωνοϊού που βιώνει ο πλανήτης, έχει σαν παρενέργεια την εκτόξευση των πωλήσεων των καμερών για υπολογιστή (web cameras), αφού οι περισσότερες επιχειρήσεις, ιδιώτες, αλλά και φορείς του δημοσίου, επιλέγουν την τηλε-εργασία και τις τηλεδιασκέψεις για την εκπόνηση των υποχρεώσεών τους.

 

Αυτό έχει προκαλέσει μία τεράστια παγκόσμια έλλειψή τους. Ενδεικτικά, στη χώρα μας, τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανάρτηση, δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία άμεσα διαθέσιμη web camera για αγορά, παρά μόνο κάποιες επαγγελματικές συσκευές ομαδικών συνεδριάσεων που κοστίζουν από 300€ έως και 1000€, κάτι που φυσικά τις καθιστά απαγορευτικές για οποιονδήποτε ιδιώτη.

 

Ακόμα, όμως και αν κάποιος έχει την «τύχη» να βρει κάποια κάμερα σε κάποιο online κατάστημα, μόνο τυχερός δεν θα έπρεπε να θεωρείται, καθώς οι τιμές έχουν αναδιαμορφωθεί και έχουν τριπλασιαστεί, πενταπλασιαστεί ή ακόμα και επταπλασιαστεί, σε σύγκριση με πριν 2 μήνες!

 

Για παράδειγμα, όπως θα δείτε και στο απίστευτο γράφημα παρακάτω, η Logitech C270 που παρατηρούσαμε πριν λίγο καιρό, μία budget 720p web camera, κόστιζε 18€ τον Φεβρουάριο στην πλατφόρμα Skroutz, και έφτασε να κοστίζει 129€ (!) στα τέλη Μαρτίου, ώσπου τελικά εξαντλήθηκε τελείως.

 

 

Δυστυχώς, κάποιοι εκμεταλλεύονται μία παγκόσμια πανδημία, προκειμένου να κάνουν μία καλή «αρπαχτή» και αισχροκερδούν σε βάρος όλων των υπολοίπων. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε τις επόμενες ημέρες κάμερα για τον υπολογιστή σας, παραμείνετε ιδιαίτερα προσεκτικοί και κάντε ενδελεχή έρευνα αγοράς, προκειμένου να αποφύγετε να σπαταλήσετε λεφτά αδίκως.

 

Έχετε, επίσης, υπόψη σας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των smartphones, tablets και laptops που κατέχετε, διαθέτουν κάμερα και μικρόφωνο που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας και να σας γλυτώσουν από αυτό το έξοδο.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: digitalo

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)