Αποχωρεί από την Ελλάδα η Yahoo;

400 0


Μία από τις άλλοτε δημοφιλέστερες ιστοσελίδες στη χώρα, το Yahoo, φαίνεται πως πλέον βιώνει σημαντική ύφεση.

 

Εδώ και μερικές ημέρες, όποιος επισκεπτόταν την αρχική σελίδα της Yahoo στην Ελλάδα, βρισκόταν αντιμέτωπος με το παρακάτω μήνυμα:

Από την 31η Ιανουαρίου 2023, το Yahoo Ελλάδας δεν θα δημοσιεύει πλέον περιεχόμενο. Όλες οι άλλες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Yahoo Mail (Ταχυδρομείο Υahoo) και Yahoo Search (Αναζήτηση Yahoo), δεν επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

 

Πράγματι, εδώ και κάποιες ώρες έχει παύσει η ροή αναμετάδοσης ειδήσεων, ενώ όπως θα δείτε και παρακάτω, έχουν παράλληλα αφαιρεθεί και σχεδόν όλες οι επιπρόσθετες κατηγορίες, συγκριτικά με την παγκόσμια έκδοση της πλατφόρμας.

 

Εκ των πραγμάτων, είναι προφανές ότι τις επόμενες ώρες θα αφαιρεθούν και τα εναπομείναντα τμήματα των «Ειδήσεων» και των «Αθλημάτων», αφήνοντας, ουσιαστικά, μόνο το Ταχυδρομείο και την Αναζήτηση, σε έναν – τουλάχιστον οπτικά – λειψό ιστότοπο.

 

!UPDATE :

Πράγματι, εδώ και λίγη ώρα η παλιά ιστοσελίδα έχει αντικατασταθεί με μία νέα, υπερβολικά μινιμαλιστική και ολόλευκη σελίδα που φέρει μόνο ένα πεδίο αναζήτησης και ένα κουμπί παραπομπής στο Yahoo Mail.

 

 

Και το ερώτημα που ταλανίζει πολλούς αυτή τη στιγμή είναι ένα: Θα μπορούσε αυτή να είναι μόνο η αρχή μίας ενδεχόμενης αποχώρησης της εταιρείας από την χώρα μας;

 

Η Yahoo αποτελεί από παλιά, έναν από τους πιο έμπιστους παρόχους λογαριασμών email, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα στη χώρα μας, βρίσκεται πιθανόν ανάμεσα στους τρεις μεγαλύτερους, μαζί με την Google (Gmail) και την Microsoft (Outlook/Hotmail).

Αυτό, συνεπώς, μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια ενεργές ελληνικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, που πολύς κόσμος χρησιμοποιεί και εμπιστεύεται ως κύριες στην καθημερινότητά του, ενώ ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τις αμέτρητες επιχειρήσεις που βασίζονται επαγγελματικά σε αυτές.

 

Παρά το γεγονός ότι στην ειδοποίηση τονίζεται πως οι υπηρεσίες της αναζήτησης (Yahoo Search) και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Yahoo Mail) δεν επηρεάζονται, προκαλεί έκπληξη αλλά και ανησυχία η απόφαση να αποσύρει όλες τις υπόλοιπες, σε μία χώρα που ακόμη και σήμερα διαθέτει ένα σεβαστό ποσοστό χρηστών που τις επισκέπτεται καθημερινά.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΣΧΟΛΙΟ

Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)