Αποκλειστικό: Σοβαρή απάτη με πλαστό email των ΕΛΤΑ για δέμα που επιστράφηκε

317 0


 

Μία σημαντική απειλή φέρνει σήμερα στο φως το internal.gr, καθώς τις τελευταίες ώρες καταφτάνει στα εισερχόμενα πολλών χρηστών, ένα ψεύτικο email των ΕΛΤΑ, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και χρημάτων.

 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μήνυμα στα πρότυπα της μεθόδου Phishing, με εμφανιζόμενο αποστολέα τα «ΕΛΤΑ Courier», που ειδοποιεί τον παραλήπτη πως ένα υποτιθέμενο δέμα που προοριζόταν για αυτόν, επιστράφηκε στις αποθήκες της εταιρίας «λόγω λανθασμένης διεύθυνσης».

Στη συνέχεια παρατίθεται ένας υπερσύνδεσμος, ώστε το θύμα να μεταβεί σε αυτόν για να διορθώσει το λάθος, ενώ παρακάτω αναφέρεται πως θα πρέπει να πληρωθούν «έξοδα αποστολής και αποθήκευσης», που όμως «θα επιστραφούν την επόμενη ημέρα».

 

 

Πατώντας το κουμπί, ο χρήστης ανακατευθύνεται στον παρακάτω παραπλανητικό ιστότοπο:

 

 

Όπως παρατηρούμε, είναι μία ιστοσελίδα πολύ προσεκτικά φτιαγμένη, πιστό αντίγραφο της επίσημης, που ζητάει την εισαγωγή διαφόρων προσωπικών δεδομένων του εκάστοτε θύματος, ενώ στο τέλος βλέπουμε και το ποσό πληρωμής που αποσκοπούν να υφαρπάξουν από εμάς.

 

Φυσικά, πρόκειται για μία καλοστημένη κομπίνα, αφού προφανώς το email δεν προέρχεται όντως από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το δέμα είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτο, και εννοείται πως τα… «έξοδα αποστολής και αποθήκευσης» δεν θα σας επιστραφούν ποτέ.

Ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι μία αρκετά… “τίμια” προσπάθεια εξαπάτησης, χωρίς ιδιαίτερες κακοτεχνίες και λάθη, που μπορεί εύκολα να παρασύρει και να ξεγελάσει ένα άπειρο μάτι.

 

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως αναγράφεται και ένας γνήσιος κωδικός αποστολής ενός τυχαίου δέματος, που σκόπιμα αποκρύψαμε για λόγους ασφαλείας, διότι ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί εν αγνοία του πραγματικού του παραλήπτη.

 

Εάν λάβατε το συγκεκριμένο μήνυμα, ή κάποιο παρόμοιο, απλώς αγνοήστε το, ενώ καλό θα ήταν να μην ακολουθήσετε ούτε τον υπερσύνδεσμο από περιέργεια, καθώς πολλές φορές τέτοιες σελίδες μπορεί να κρύβουν και ιούς, μέσω λήψης αρχείων στο παρασκήνιο που μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την επίσκεψή σας.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: EUROKINISSI

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)