Αποσύρονται εκτάκτως δύο νέα μοντέλα Apple Watch – Δείτε ποια και γιατί

117 0


Ιδιαίτερα άσχημα νέα για την Apple λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και για όσους καταναλωτές σκόπευαν να αγοράσουν, για τον εαυτό τους ή για δώρο, ένα ολοκαίνουριο smartwatch της εταιρείας για τις γιορτές, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάζεται να παύσει άμεσα την κυκλοφορία των δύο κορυφαίων φετινών της μοντέλων, λόγω νομικών κωλυμάτων.

 

Πρόκειται για τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2, τα οποία η Apple θα σταματήσει να πουλάει στην Αμερική από την 21η Δεκεμβρίου, έπειτα από δικαστική εντολή.

 

Αιτία αποτέλεσε μία μήνυση που κατέθεσε η κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών Masimo, ισχυριζόμενη πως ο αισθητήρας του παλμικού οξύμετρου που διαθέτουν οι δύο παραπάνω συσκευές, παραβιάζει δικές της κατοχυρωμένες πατέντες.

 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν αφορά το Apple Watch SE, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο δεν ενσωματώνει παλμικό οξύμετρο, αλλά ούτε και παλαιότερες σειρές που έφεραν άλλου τύπου αισθητήρα.

 

Σε ανακοίνωσή της, η Apple εκφράζει τη βαθιά δυσαρέσκεια και διαφωνία της με την απόφαση, τονίζοντας ότι θα ασκήσει έφεση και θα επιδιώξει την άμεση ανάκλησή της, ώστε τα Apple Watch Series 9 και Ultra 2 να ξαναβρεθούν στα ράφια των καταστημάτων το συντομότερο δυνατό.

 

Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία υλοποιεί ήδη αλλαγές στο λογισμικό των έξυπνων ρολογιών της, μεταβάλλοντας τον τρόπο μέτρησης και αναφοράς του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)