Αξίζει να αγοράσω το καινούριο iPhone SE;

491 0


Η Apple ανανέωσε πριν λίγες μέρες την σειρά SE των iPhones, ανακοινώνοντας το δεύτερο κατά σειρά μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

 

Ακολούθησε το μοτίβο που καθιέρωσε με το πρώτο SE μοντέλο, το οποίο έμοιαζε σχεδιαστικά με το iPhone 5 (ένα παλαιότερο μοντέλο από το τότε πιο πρόσφατο), αλλά μοιραζόταν χαρακτηριστικά από το τότε φετινό της flagship. Έτσι λοιπόν, το νέο iPhone SE 2020 είναι εμφανισιακά πανομοιότυπο με το iPhone 8, υιοθετώντας όμως αρκετά χαρακτηριστικά από νεότερα μοντέλα, όπως το iPhone 11!

 

Αξίζει όμως να το προτιμήσετε;

 

Η τιμή του είναι λογική για τα δεδομένα της Apple, αφού στην Ελλάδα κοστίζει σήμερα 499€ η έκδοση με τα 64 GB μνήμης. Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι η συσκευή έχει την ίδια οθόνη με το iPhone 8, τον επεξεργαστή του iPhone 11, 3 GB RAM, καθώς και τις ίδιες κάμερες μπρος-πίσω με το iPhone 8.

 

Το αν αξίζει, λοιπόν, η αγορά του νέου iPhone SE, εξαρτάται κυρίως από το κινητό που έχετε τώρα.

 

Αν κατέχετε κάποιο από τα iPhone 8, 8 Plus, 7, ή 7 Plus, τότε ίσως να μην είναι έξυπνη κίνηση να το αντικαταστήσετε με το SE 2020, αφού η συσκευή σας είναι αρκετά δυνατή, και «κοντράρει» εύκολα σε απόδοση και επιδόσεις το φετινό μοντέλο. Μην ξεχνάτε ότι τα συγκεκριμένα μοντέλα δέχονται ακόμη ενημερώσεις κανονικά, και θα συνεχίσουν να δέχονται για αρκετό καιρό ακόμη. Αν είστε κάτοχος του 6S, ή πόσο μάλλον του 6, το SE 2020 είναι ίσως μία καλή ευκαιρία να κάνετε μία αξιόλογη αναβάθμιση, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Το iPhone 6 έχει σταματήσει να παίρνει ενημερώσεις, οπότε χρήζει άμεσης αντικατάστασης, ενώ το 6S κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει την νέα έκδοση του iOS που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Επιπλέον, ενώ τα χαρακτηριστικά του 6S «κρατάνε» για λίγο καιρό ακόμη, αντίθετα το 6 έχει αρκετά παλιά και αδύναμα specs για τη σημερινή εποχή.

 

Εάν είστε κάτοχος Android και σκέφτεστε να κάνετε την αλλαγή σε iOS με το iPhone SE, κάτι τέτοιο είναι σίγουρα μια καλή ιδέα, αφού πληρώνοντας λιγότερα από τις συνηθισμένες τιμές των iPhone, μπορείτε να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία τους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, αλλά ούτε και στις επιδόσεις.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Antyweb

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)