Χάκερς αχρήστευσαν περισσότερα από 600.000 ρούτερ

20 0


Μία κυβερνοεπίθεση ήταν αρκετή για να καταστρέψει ολοκληρωτικά περισσότερα από 600 χιλιάδες ενεργά ρούτερ στο Αρκάνσας των ΗΠΑ, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα της Black Lotus.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται να συνέβησαν μεταξύ 25ης και 28ης Οκτωβρίου του περασμένου έτους, όταν μία ομάδα χάκερ απέκτησε τον διαχειριστικό έλεγχο του διακομιστή ενημερώσεων της Windstream, ενός μικρομεσαίου παρόχου τηλεφωνίας και διαδικτύου στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Σε αυτόν ανέβασαν ένα παραποιημένο πακέτο ενημέρωσης για τα μοντέλα των ρούτερ που προσφέρει η εταιρεία στους πελάτες της, στο οποίο εμπεριέχονταν ιός τύπου δούρειου ίππου (trojan), ο οποίος έπειτα διέγραφε κρίσιμα αρχεία συστήματος που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η συσκευή.

 

Τα ρούτερ που δέχτηκαν την παραπάνω κακόβουλη έκδοση λογισμικού εκείνο το τριήμερο εκτιμάται ότι ξεπερνούν σε αριθμό τα 600.000 και αγγίζουν το 49% του συνολικού στόλου της εταιρείας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αχρηστεύτηκαν πλήρως χωρίς δυνατότητα επισκευής, με τους χρήστες τους να αναγκάζονται να αιτηθούν την αντικατάστασή τους από τη Windstream, προκειμένου να ανακτήσουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)