Είναι το κινητό μου συμβατό με το 5G;

574 0


Με το νέο 5G δίκτυο να πλησιάζει όλο και περισσότερο, και την υλοποίησή του να προχωράει παγκοσμίως αλλά και στη χώρα μας μέρα με τη μέρα, γεννιέται σε αρκετούς η απορία σχετικά με το αν θα μπορούν να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων του, όταν αυτό καταφτάσει στην περιοχή τους.

 

Δυστυχώς, η νέα γενιά δικτύου 5G, όπως και όλες οι προηγούμενες όταν πρωτοεμφανίστηκαν, απαιτεί διαφορετικό τύπο κεραίας από τον προκάτοχό του, το 4G. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι οι παρούσες συσκευές με κεραία 4G / LTE δεν θα είναι σε θέση να συνδεθούν σε 5G δίκτυα. Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να απολαύσει τα οφέλη του 5G, όπως οι σημαντικά αυξημένες ταχύτητες και οι μειωμένες καθυστερήσεις συνδέσεων, θα πρέπει να αποκτήσει μία καινούρια συσκευή που να διαθέτει τον αντίστοιχο εξοπλισμό.

 

Τέτοιες συσκευές έχουν ξεκινήσει να πωλούνται από το 2019, και πλέον με το πέρασμα του χρόνου οι τιμές τους όσο πάει γίνονται και πιο προσιτές. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, το φθηνότερο 5G smartphone που κυκλοφορεί, είναι το Huawei P40 Lite 5G, με μέση τιμή τα 250€ (Skroutz). Εξυπακούεται ότι από φέτος όλες οι μεγάλες εταιρίες εξοπλίζουν τις ναυαρχίδες τους με τον συγκεκριμένο δέκτη. Ενδεικτικά, όλη η σειρά των νέων iPhone 12 διαθέτει συμβατότητα με δίκτυα 5G, ενώ και η σειρά Galaxy S20 και Note 20 της Samsung παρέχει ειδικές 5G εκδόσεις με την ομώνυμη συνδεσιμότητα.

 

Μην ξεχνάτε την περίπτωση το κινητό σας να είναι όντως συμβατό με το 5G και να μην το γνωρίζετε!

Όπως προαναφέρθηκε, ήδη μοντέλα από πέρυσι κυκλοφορούν με τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Εάν έχετε αγοράσει καινούρια συσκευή από το 2019 και μετά, αξίας ~250-300€+, υπάρχουν πιθανότητες αυτό να ισχύει. Πριν προχωρήσετε σε αγορά νέου μοντέλου, ελέγξτε πρώτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του τωρινού σας smartphone.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Talkwalker

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)