Εκτίμηση τιμών των νέων iPhone 12 και 12 Pro

360 0


Πλησιάζοντας ολοένα και περισσότερο στο καθιερωμένο ετήσιο event της Apple, οι φήμες σχετικά με τις τιμές των φετινών της μοντέλων πληθαίνουν συνεχώς.

 

Το τοπίο αυτή τη χρονιά αναμένεται διαφορετικό. Η Apple φαίνεται πως έχει άλλο πλάνο για τα φετινά μοντέλα, σχεδιάζοντας αυτή τη φορά να κυκλοφορήσει όχι 3, αλλά 4 καινούρια smartphones. Εκτός από τα γνωστά 12, 12 Pro και 12 Pro Max που θα περιμέναμε σύμφωνα με το μέχρι τώρα μοτίβο, η εταιρία ετοιμάζει και ένα νέο 12 Max, το απλό μοντέλο δηλαδή, σε μεγάλη έκδοση, όπως αντίστοιχα είναι το Pro Max.

 

Επιπλέον, πληροφορίες λένε ότι κάποια μοντέλα ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν σε δύο υπο-εκδόσεις, 4G και 5G αντίστοιχα.

 

Όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί οδηγούν σε μία πληθώρα νέων συσκευών, και συνεπώς μία πληθώρα διαφορετικών τιμών. Ένας πίνακας που πρόσφατα διέρρευσε, ισχυρίζεται ότι η αρχική τιμή του iPhone 12 θα είναι στα 549$ για την έκδοση 4G και μνήμης 128 GB. Έπειτα το ίδιο μοντέλο με 5G θα κοστίζει 649$, ενώ τόσο θα κοστίζει και το iPhone 12 Max 4G. To iPhone 12 Max 5G θα φτάνει τα 749$, και στη συνέχεια ακολουθούν το iPhone 12 Pro στα 999$ και το iPhone 12 Pro Max στα 1099$, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν μόνο σε 5G εκδόσεις. Φυσικά θα υπάρχουν και μοντέλα με μεγαλύτερη μνήμη που θα κοστίζουν αναλογικά περισσότερο.

 

 

Αν ο παραπάνω πίνακας όντως ισχύει, τότε μιλάμε για μία σημαντική μείωση αρχικής τιμής στο απλό μοντέλο, αν το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο iPhone 11. Αντίθετα, η τιμή παραμένει η ίδια με τα περσινά επίπεδα στα Pro μοντέλα. Θετικό θα είναι το γεγονός να κυκλοφορήσουν όντως οι συσκευές ξεχωριστά σε 4G και 5G, αφού για αγορές όπως η Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή και για τα αμέσως επόμενα χρόνια θα ήταν ανούσιο να επιλέξει κάποιος το 5G, εξοικονομώντας έτσι χρήματα διαλέγοντας το 4G.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι παραπάνω τιμές όπως πάντα είναι σε δολάρια και απευθύνονται στην αγορά της Αμερικής, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν τα συγκεκριμένα νούμερα αληθεύουν, είναι απίθανο να έρθουν στην Ελλάδα σε αναλογία 1:1, οπότε για κάθε τιμή του πίνακα υπολογίστε + 50-100€.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: ConceptsiPhone

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)