Εκτός λειτουργίας για πάνω από 6 ολόκληρες ώρες Facebook και Instagram – Ιστορικό ρεκόρ!

231 0


Ίσως η μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας εδώ και πολλά χρόνια καταγράφεται στα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου αυτή τη στιγμή.

 

Τόσο το Facebook, όσο και το Instagram, αλλά και άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες της ομώνυμης εταιρείας όπως το Messenger, το WhatsApp και το Oculus, βρίσκονται ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας για περισσότερες από τρεις ώρες παγκοσμίως!

 

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα σύνδεσης και λειτουργίας άρχισαν από τις 6:15 μ.μ. , ώσπου στις 6:20 μ.μ. με 6:25 μ.μ. τα προαναφερθέντα κοινωνικά δίκτυα “έπεσαν” εντελώς, επηρεάζοντας όλο τον πλανήτη. Έως και τις 9:10 μ.μ. (ώρα σύνταξης του άρθρου), τα προβλήματα δεν έχουν αποκατασταθεί ούτε στον ελάχιστο βαθμό.

 

Η εταιρεία αναγκάστηκε να εκδώσει συνοπτική ανακοίνωση στο… Twitter, προκειμένου να ενημερώσει το κοινό της, αφού οι δικές της πλατφόρμες δεν δουλεύουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Γνωρίζουμε ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στις εφαρμογές και τα προϊόντα μας. Εργαζόμαστε για να τα επιλύσουμε και να επέλθει η κανονικότητα όσο το δυνατό συντομότερα, και απολογούμαστε για κάθε αναστάτωση.

 

Παρά τα όσα ισχυρίζεται το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο, το πρόβλημα εκτείνεται σε παγκόσμια κλίμακα, και όχι σε “ορισμένους χρήστες” όπως θέλει να μας πείσει, και οφείλεται σε κάποια σοβαρή δυσλειτουργία / βλάβη που έχει προκύψει είτε στους διακομιστές του (servers), είτε στο λογισμικό DNS που αυτοί χρησιμοποιούν για προστασία.

 

Αυτό που προκαλεί την έκπληξη δεν είναι η διακοπή λειτουργίας, αλλά η διάρκεια αυτής, αφού πλέον αγγίζει τις τρεις ολόκληρες ώρες, κάτι που όχι μόνο δεν συνηθίζεται σε πλατφόρμες τέτοιου βεληνεκούς, αλλά ίσως να είναι και ιστορικό γεγονός!

 

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο ακόμη θα αυξηθεί αυτό το χρονικό ρεκόρ, πότε θα επιστρέψουν οι πλατφόρμες σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, καθώς και να μάθουμε την αιτία του συμβάντος.

 

!UPDATE [11:00 μ.μ.] : Μιλάμε πλέον με βεβαιότητα για την μεγαλύτερη παγκόσμια διακοπή λειτουργίας του Facebook τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, και του Instagram σε όλη την ιστορία του. Η διάρκειά της κοντεύει να αγγίξει τις πέντε ώρες, ενώ δεν φαίνονται ακόμα οποιαδήποτε σημάδια αποκατάστασης!

 

!!UPDATE [12:43 π.μ.] : Έχοντας συμπληρώσει αισίως 6+ ώρες από την έναρξη του λειτουργικού κραχ, αρχίζουν να εμφανίζονται κάποια σημάδια ανάκαμψης. Τόσο το Facebook, όσο και το Instagram φαίνεται να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους και να λειτουργούν ξανά, αλλά με αρκετά προβλήματα προς το παρόν.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: KTLA

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)