Ένα απλό κόλπο για να βελτιώσετε την ταχύτητα του ίντερνετ

517 0


Είναι αλήθεια ότι η ταχύτητα του ίντερνετ εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την καλωδίωση της περιοχής του χρήστη και φυσικά από το πακέτο για το οποίο πληρώνει. Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί κάποιος να βελτιώσει την ταχύτητα της σύνδεσής του μέσω του υπολογιστή του, και πολλοί από αυτούς που υπάρχουν δεν έχουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ωστόσο, ακόμα και μια μικρή βελτίωση πολλές φορές μετράει, οπότε παρακάτω θα δείτε έναν σχετικά απλό τρόπο που ενδεχομένως να βελτιώσει έως ένα σημείο την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο.

 

Η μέθοδος που περιγράφεται παρακάτω αναφέρεται σε λειτουργικό σύστημα Windows 10, ωστόσο ο τρόπος είναι πανομοιότυπος και στα Windows 8 και 7.

 

Μέσω της αλλαγής των διακομιστών DNS σε αυτούς της Google, έχει παρατηρηθεί από πολλούς χρήστες ότι σημειώθηκε αισθητή βελτίωση στην ταχύτητά τους στο διαδίκτυο. Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο:

 

Κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο του δικτύου κάτω δεξιά, και έπειτα επιλέγουμε «Άνοιγμα ρυθμίσεων δικτύου και Internet». Εναλλακτικά, μπορούμε να ανοίξουμε την αναζήτηση των Windows και να γράψουμε «Άνοιγμα ρυθμίσεων δικτύου και Internet”. Έπειτα, επιλέγουμε την «Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα». Στη συνέχεια, από το παράθυρο που θα εμφανιστεί, κάνουμε δεξί κλικ στον προσαρμογέα που χρησιμοποιούμε για να συνδεθούμε στο internet, είτε αυτός είναι Ethernet, είτε WiFi, και επιλέγουμε «Ιδιότητες». Στο επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, ψάχνουμε στη λίστα το «Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4)», το πατάμε μία φορά και μετά πατάμε «Ιδιότητες». Στο επόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, αλλάζουμε την δεύτερη επιλογή από «Αυτόματη απόδοση διεύθυνσης διακομιστή DNS» που είναι επιλεγμένη, στην «Χρήση των παρακάτω διευθύνσεων διακομιστή DNS». Μόλις το επιλέξουμε, ξεκλειδώνουν τα δύο παρακάτω κουτάκια. Στο πρώτο κουτάκι που αναγράφει «Προτιμώμενος διακομιστής DNS», γράφουμε 8.8.8.8 και στο δεύτερο κουτάκι που αναγράφει «Εφεδρικός διακομιστής DNS», γράφουμε 8.8.4.4 . Προσέξτε να εισάγετε τις συγκεκριμένες διευθύνσεις σωστά – ανάμεσα στις τελείες μπαίνει από ένας αριθμός. Τέλος, επιλέξτε την επιλογή «Επικύρωση των ρυθμίσεων κατά την έξοδο» και πατήστε ΟΚ.

 

Καλό θα ήταν μόλις ολοκληρώσετε την παραπάνω διαδικασία να κάνετε και μία επανεκκίνηση τον προσαρμογέα, κάνοντας δεξί κλικ σε αυτόν, επιλέγοντας «Απενεργοποίηση» και έπειτα ξανά δεξί κλικ και «Ενεργοποίηση».

 

Εάν παρατηρήσετε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν απέδωσε και θέλετε να την αναιρέσετε, μπορείτε να ακολουθήσετε ξανά την παραπάνω διαδικασία, όπου στο τελευταίο παράθυρο που εμφανίζεται θα επιλέξετε ξανά την επιλογή «Αυτόματη απόδοση διεύθυνσης διακομιστή DNS».

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Future Eye

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)