Έρευνα αγοράς Tablet έως 200€ [Δεκέμβριος 2022]

154 0


Το internal.gr συνεχίζει τους οδηγούς αγοράς τεχνολογικών συσκευών, και αυτόν τον μήνα σειρά παίρνουν και πάλι τα Tablets.

Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τις γιορτές από ένα ολοκαίνουριο και εντυπωσιακό τάμπλετ, που να είναι παράλληλα και προσιτό, ώστε να μην σας στοιχίσει μία περιουσία.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για την παρούσα χρονική περίοδο, με τιμή που να μην ξεπερνά τα 200€.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται “επικίνδυνη” και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για τυχόν παγίδες, αφού παρατηρούνται κάποια καταστήματα που πουλάνε παλιά και αμφιβόλου αξιοπιστίας μοντέλα, σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

 

Σε αυτή τη χρηματική ζώνη, βρήκαμε δύο ιδιαίτερα αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές.

 

Το Samsung Galaxy Tab A8 10.5″ αποτελεί την πρώτη από αυτές, με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως οκταπύρηνο επεξεργαστή 2 GHz, μνήμη RAM 3 GB, μεγάλη οθόνη TFT 10,5 ιντσών υψηλής ανάλυσης Full HD+ (1920 x 1200), κάμερες 8 και 5 MP πίσω και μπροστά αντίστοιχα, μπαταρία 7040 mAh και αποθηκευτικό χώρο 32 GB.

Πρόκειται για μία από τις πιο επώνυμες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος, με τη Samsung να θεωρείται πρωτοπόρος των συγκεκριμένων συσκευών, αλλά και της τεχνολογίας γενικότερα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε επίπεδο αξιοπιστίας και εγγύησης.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 170 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από αρκετά καταστήματα.

 

Την ίδια στιγμή, διατίθεται και το Lenovo Tab M10 Gen3, με επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,8 GHz, μνήμη RAM 4 GB, οθόνη IPS 10,1 ιντσών Full HD+ ανάλυσης (1920 x 1200), μπαταρία 5000 mAh, ευρύ αποθηκευτικό χώρο 64 GB, και κάμερες 8 MP πίσω και 5 MP μπροστά.

Η Lenovo, σαν εταιρία, προφανώς δεν φέρει αντίστοιχο κύρος με τη Samsung, ωστόσο θεωρείται εδώ και χρόνια μία αξιόπιστη και δυναμική εταιρεία τεχνολογίας, με τις εντυπώσεις να είναι κυρίως θετικές.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται παρομοίως στα 185 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Και τα δύο αυτά tablets, «τρέχουν» λειτουργικό σύστημα Android 11.

 

Συγκρίνοντας τα δύο παραπάνω μοντέλα, συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος “νικητής”.

 

Το Lenovo Tab M10 Gen3 διαθέτει υψηλότερη μνήμη RAM (4 αντί 3 GB) έναντι του αντιπάλου του, καλύτερη οθόνη τεχνολογίας IPS έναντι TFT, καθώς και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο (64 αντί 32 GB).

 

Από την άλλη, το Samsung Galaxy Tab A8 φέρει ελαφρώς γρηγορότερο επεξεργαστή (2 αντί 1,8 GHz), σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία (7040 αντί 5000 mAh), και λίγο μεγαλύτερη οθόνη (10,5 αντί 10,1 ίντσες).

 

Η τελική απόφαση είναι υποκειμενική, και εξαρτάται από τις δικές σας προτεραιότητες και προσωπικές ανάγκες.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)