Γιατί δεν μπορώ να προσθέσω κάρτες Visa, Mastercard και AMEX στο Apple Wallet;

438 0


Εάν ζείτε στην Ελλάδα και έχετε iPhone, θα έχετε παρατηρήσει ότι στο Apple Wallet δεν είναι δυνατό να προσθέσετε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa, Mastercard και American Express.

 

Όχι, αυτό δεν είναι κάποιο bug ή σφάλμα. Προς το παρόν, στην Ελλάδα γίνεται να προστεθούν στην εν λόγω εφαρμογή μόνο κάρτες Revolut, N26, Monese και Edenred. Πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει καμία από αυτές, μιας και όλες είναι σχετικά καινούργιες τράπεζες που έχουν ως έδρα της πλατφόρμας τους το διαδίκτυο.

 

Και η κατάσταση είναι παρόμοια και σε όλη την Ευρώπη. Στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται μόνο οι παραπάνω κάρτες, και ίσως και μερικές ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις, πιο «μικρές», αλλά σε κανένα οι «μεγάλες» Visa και Mastercard.

 

Αυτό συμβαίνει γιατί, προκειμένου μία τράπεζα να ενταχθεί στο Apple Pay, πρέπει να πληρώσει κάποια συνδρομή για κάθε χώρα που θέλει να υποστηρίξει. Όπως φαίνεται, οι Visa και Mastercard θεωρούν με τους υπολογισμούς τους ότι δεν τους συμφέρει ακόμα να υποστηρίξουν Ευρωπαϊκές χώρες, ίσως γιατί πιστεύουν ότι η χρήση αυτής της υπηρεσίας δεν έχει εδραιωθεί ακόμα σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη, και έτσι θα είχαν ζημιά από τα έξοδα που θα τους δημιουργούνταν προς την Apple.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: MintDice

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)