Γιατί τα Windows Vista θεωρούνται τόσο «κακό» λειτουργικό;

647 0


Έχει καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια, από την κυκλοφορία των Windows Vista για την ακρίβεια, η πεποίθηση ότι ήταν ένα κακό και προβληματικό λειτουργικό.

 

Και όχι άδικα. Είναι γεγονός, ότι όταν κυκλοφόρησαν τα Windows Vista πίσω στο 2007, ήταν για τα τότε δεδομένα υπολογιστών ένα υπερβολικά βαρύ λειτουργικό, με σοβαρά προβλήματα διαχείρισης μνήμης και άλλες σημαντικές αστάθειες. Φυσικά, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα άφηνε την πρωτοφανή αξιοπιστία και σταθερότητα που προσέφεραν τότε τα Windows XP, και κάπως έτσι τα Vista γνώρισαν όχι μόνο την αποτυχία, αλλά και τον εξευτελισμό.

 

Αυτή είναι όμως η μισή ιστορία. Η Microsoft, μη θέλοντας να αφήσει το λειτουργικό της προβληματικό, έβγαζε συνεχώς updates ώστε να διορθώσει τα σφάλματα και τα θέματα που αυτό είχε. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι τα Windows Vista, έτσι όπως διαμορφώθηκαν μετά από όλες αυτές τις ενημερώσεις που του έδωσε η Microsoft, κατέληξε να είναι ένα αρκετά απροβλημάτιστο και σταθερό λειτουργικό, ίσως και καλύτερο από τα XP, αν συμπεριλάβουμε και την αναβαθμισμένη εμφάνιση και την χρηστικότητα σε συνδυασμό με την ευκολία που προσέφεραν.

 

Βέβαια, ο κόσμος αυτό δεν το εκτίμησε, και ίσως και να μην το κατάλαβε ποτέ, αφού είχε ήδη αλλάξει λειτουργικό, και η έλευση των Windows 7 δύο χρόνια αργότερα, ήταν ουσιαστικά και το τελειωτικό χτύπημα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: 91Tech

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)