Η Intel σπάει το φράγμα των 6 GHz με τον i9 13900KS, τον ταχύτερο επεξεργαστή που έχει βγάλει ποτέ

111 0


Κυκλοφορεί σήμερα ο Intel Core i9 13900KS, ο επαναστατικός επεξεργαστής της εταιρείας που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ επιδόσεων, αποτελώντας τον πρώτο CPU παγκοσμίως που επιτυγχάνει εργοστασιακό χρονισμό στα 6 GHz.

 

Πρόκειται για μία βελτιωμένη έκδοση του προκατόχου του, 13900K, ο οποίος άγγιζε τα 5,8 GHz , και χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία ενισχυμένης θερμικής ταχύτητας που έχει αναπτύξει η Intel, ώστε να καταφέρει να αποδώσει τον εντυπωσιακό χρονισμό των 6 GHz χωρίς overclock.

 

Μοναδικό μειονέκτημα, ειδικά κατά την παρούσα συγκυρία, συνιστούν οι αυξημένες απαιτήσεις σε ενέργεια, με την βασική κατανάλωση ρεύματος να ξεκινά από τα 150W, και να ξεπερνά τα 250W σε συνθήκες μέγιστης χρήσης.

 

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα φέρει βασική συχνότητα χρονισμού στα 3,2 GHz , 24 πυρήνες και 32 threads, και 36 MB ειδικής μνήμης cache που η εταιρεία αποκαλεί «Smart Cache».

Ταυτόχρονα, αξίζει να σημειωθεί πως θα λάβει υποστήριξη από τις υπάρχουσες μητρικές Z690 και Z790, μέσω ενημέρωσης BIOS.

 

Η προτεινόμενη λιανική τιμή πώλησής του – προφανώς – δεν θα μπορούσε να είναι χαμηλή, και ορίζεται στα 699$.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)