Η Microsoft φέρνει την Python στο Excel

86 0


Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα υλοποιεί η Microsoft, ενσωματώνοντας μία σειρά από χρήσιμες δυνατότητες της δημοφιλούς γλώσσας προγραμματισμού Python, στο κορυφαίο λογισμικό υπολογιστικών φύλλων Excel.

 

Με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, οι χρήστες της σουίτας εφαρμογών Office, θα μπορούν να χρησιμοποιούν πτυχές της Python, προκειμένου να αναλύουν πολύπλοκα δεδομένα, και στη συνέχεια να τα οπτικοποιούν με τους πίνακες, τα γραφήματα και τις ειδικές φόρμουλες που προσφέρει το Excel.

 

Όπως δήλωσε, ειδικότερα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της εταιρείας, «θα μπορούμε πλέον να χειριζόμαστε και να διερευνούμε δεδομένα στο Excel χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες και τις βιβλιοθήκες της Python, και στη συνέχεια να εφαρμόζουμε σε αυτά, τα γνωστά γραφήματα, τις φόρμουλες και τους πίνακες Pivot του Excel».

Κλείνοντας, τόνισε:

Τώρα, θα μπορούμε να αναλύουμε σύνθετα δεδομένα στο οικείο περιβάλλον του Excel, έχοντας πρόσβαση στην Python απευθείας από την μπάρα του Excel.

 

Μάλιστα, ένας μηχανικός της εταιρείας φάνηκε τόσο ενθουσιασμένος με το γεγονός, που έσπευσε να αποκαλύψει πως όταν προσχώρησε στην ομάδα της Microsoft, πριν από τρία χρόνια, δεν φανταζόταν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό.

 

Η ενσωμάτωση της Python στο Excel θα γίνει στον πυρήνα του με ειδική ενημέρωση, και συνεπώς δεν θα είναι απαραίτητη η εγκατάσταση κάποιου επιπρόσθετου λογισμικού, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως, αρχικά τουλάχιστον, θα διατεθεί αποκλειστικά στην διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής, που αποτελεί μέρος της πλατφόρμας Microsoft 365.

Προς το παρόν, το update έχει κυκλοφορήσει δοκιμαστικά στο κανάλι Beta του δικτύου Microsoft 365 Insiders.

 

εικόνα άρθρου: TechSpot

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)