Μύδροι Μασκ κατά της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη, απειλεί με εμπάργκο συσκευών της στις εταιρείες του

18 0


Με καθόλου καλό «μάτι» δεν βλέπει την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Apple ο Έλον Μασκ.

 

Ο δημοφιλής επιχειρηματίας, λίγο μετά το πέρας της παρουσίασης του Apple Intelligence, έσπευσε να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον τεχνολογικό κολοσσό, ασκώντας έντονη κριτική για την υλοποίηση και τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης AI σουίτας, ενώ αμφισβήτησε ευθέως τις εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων που η εταιρεία έδωσε στους χρήστες.

 

Μάλιστα, ο Μασκ τόνισε πως αν πράγματι η συμφωνία της Apple με την OpenAI ισχύσει και το ChatGPT ενσωματωθεί, τελικά, στις συσκευές της πρώτης, ο ίδιος θα τις απαγορεύσει σε όλες του τις εταιρείες, τόσο για τους υπαλλήλους, όσο και για τους επισκέπτες, από τους οποίους θα ζητείται να τις αφήσουν στην είσοδο καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.

 

Σε μία σειρά από δημοσιεύσεις που ανήρτησε στο ιδιόκτητο κοινωνικό του δίκτυο, Twitter, χαρακτήρισε την παραπάνω εξέλιξη ως μία «απαράδεκτη παραβίαση ασφαλείας», ενώ στη συνέχεια ειρωνεύτηκε τη δέσμευση της Apple περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Είναι πραγματικά παράλογο το γεγονός ότι η Apple δεν είναι αρκετά έξυπνη ώστε να φτιάξει το δικό της AI, ωστόσο με κάποιο τρόπο μπορεί να διαβεβαιώσει ότι η OpenAI θα προστατεύσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά σας!

Η Apple δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει με τα δεδομένα σας από τη στιγμή που τα παραδίδει στην OpenAI. Σας ξεπουλάει στεγνά.

 

 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ, εκτός από το Twitter, είναι ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, και της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)