Όσο εμείς χαιρόμαστε με το 100άρι, η AT&T στην Αμερική παρέχει ταχύτητες 5 Gbps

215 0


Εξωπραγματικές ταχύτητες ξεκινά να προσφέρει η αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών AT&T στους πελάτες της, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σερφάρει ακόμα με… ADSL.

 

Πιο συγκεκριμένα, η AT&T αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες γραμμές οπτικών ινών της, και πλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του δικτύου της να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 και 5 Gbps!

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την μονάδα μέτρησης, 1 Gbps ισούται με 1.000 Mbps.

Συνεπώς, μιλάμε για 2.000 και 5.000 Mbps αντίστοιχα, την ώρα που στα μέρη μας ακόμα και τα 100 θεωρούνται πολυτέλεια.

 

Μάλιστα, χάρη στην καλωδίωση των συνδέσεων, οι ταχύτητες είναι απολύτως συμμετρικές αμφίδρομα.

Αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτητες λήψης και αποστολής πακέτων θα είναι πανομοιότυπες, άρα θα έχουμε 2/2 και 5/5 Gbps (down/up) κατά περίπτωση.

 

Οι θεαματικές αυτές επιδόσεις, απαιτούν και νέο εξοπλισμό με υποστήριξη για το καινούριο πρωτόκολλο Wi-Fi 6, τον οποίο όμως θα παρέχει η εταιρία δωρεάν σε όποιον αιτηθεί ενός εκ των παραπάνω πακέτων.

 

Όλα αυτά, με το κόστος να διαμορφώνεται στα 110$ / μήνα (~100€) για το πρόγραμμα των 2 Gbps, και 180$ / μήνα (~160€) για το πρόγραμμα των 5 Gbps.

 

Για τους λάτρεις των συγκρίσεων, τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα η υψηλότερη προσφερόμενη ταχύτητα σταθερής σύνδεσης ίντερνετ από εταιρία τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας εμβέλειας είναι 200 Mbps και παρέχεται αποκλειστικά από την COSMOTE στα 51,9€.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)