«Ποιο Laptop να πάρω με 500€;» [Σεπτέμβριος 2023]

161 0


Η σχολική και η φοιτητική σεζόν βρίσκονται προ των πυλών, και οι φορητοί υπολογιστές αποτελούν αδιαμφησβήτητα ένα αναπόσπαστο και αναγκαίο εργαλείο για όλη την ακαδημαϊκή και τη μαθητική κοινότητα.

Ταυτόχρονα, τα laptops θεωρούνται πλέον επιβεβλημένα και στον εργασιακό τομέα, αφού λίγα επαγγέλματα της εποχής μας δεν εξαρτώνται πια από αυτά.

 

Η ακρίβεια, όμως, «θερίζει», και η εύρεση ενός προσιτού αλλά παράλληλα αξιόπιστου και ισχυρού συστήματος, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο εγχείρημα για κάποιον που δεν κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις.

 

Το internal.gr εξέτασε για εσάς τις επιλογές που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά, και σας παρουσιάζει μία από τις καλύτερες στο οικονομικό φάσμα των <500€ , ώστε να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας θα αξιοποιηθούν σωστά και δεν θα πέσετε θύματα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης.

 

Σε αυτή την τιμή, λοιπόν, βρήκαμε το ανανεωμένο Lenovo IdeaPad 3 15ABA7, με αξιοσημείωτα τεχνικά χαρακτηριστικά για το κόστος του, που απαρτίζονται από τον κορυφαίο επεξεργαστή Ryzen 5 5625U χρονισμένο στα 2,3 GHz με δυνατότητα να αγγίξει ακόμη και τα 4,3 GHz μέσω της αυτόματης λειτουργίας Precision Boost, NVMe SSD δίσκο 512 GB για εξωπραγματικά γρήγορη ανάγνωση και εγγραφή αρχείων, όπως και για ταχύτατη εκκίνηση λειτουργικού συστήματος και προγραμμάτων, ικανοποιητική μνήμη RAM 8 GB με υψηλό χρονισμό στα 3200 MHzFull HD οθόνη IPS 15,6 ιντσών ανάλυσης 1920×1080, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης (720p HD).

 

Ενδείκνυται για καθημερινή και επαγγελματική χρήση, ενώ δεν θα απογοητεύσει και σε κάποιες πιο απαιτητικές εργασίες. Δεν προορίζεται, ωστόσο, για “βαρύ” gaming, αφού δεν φέρει αυτόνομη κάρτα γραφικών.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται κατά βάση στα 440 – 480€ σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Τονίζεται πως ο συγκεκριμένος υπολογιστής έρχεται χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να του “περάσετε” κάποιο, προκειμένου να μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε.

Επιπλέον, η έκδοση που εντοπίσαμε εμείς διαθέτει πληκτρολόγιο με λατινικούς χαρακτήρες, χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάζει τη γλώσσα του συστήματος, παρά μόνο το οπτικό κομμάτι των πλήκτρων.

 

Κατά την αναζήτησή σας, δώστε προσοχή και επιβεβαιώστε τα τεχνικά στοιχεία, καθώς κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές του ίδιου μοντέλου στην αγορά, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)