Πώς αλλάζει ο νέος ήχος ειδοποιήσεων στο iOS 17;

242 0


Εάν σπεύσατε να ενημερώσετε το iPhone ή το iPad σας στη νεότερη έκδοση του iOS, μάλλον θα έχετε παρατηρήσει ήδη τη δυσάρεστη έκπληξη που μας επιφύλασσε η Apple για τις ειδοποιήσεις.

 

Η εταιρεία, για πρώτη φορά στην ιστορία του iOS, άλλαξε τον βασικό ήχο ειδοποιήσεων του λειτουργικού, δημιουργώντας έκδηλη δυσαρέσκεια στη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών, αφενός γιατί ο κόσμος είχε συνηθίσει τόσα χρόνια τον «τριπλό τόνο», όπως ονομάζεται ο χαρακτηριστικός προηγούμενος ήχος, και αφετέρου γιατί ο καινούριος δεν… ακούγεται!

 

Ο νέος ήχος όχι μόνο είναι πολύ πιο σύντομος σε διάρκεια από τον προηγούμενο, αλλά και πολύ πιο σιγανός σε ένταση, ακόμα και όταν αυτή είναι ρυθμισμένη στο μέγιστο επίπεδο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί χρήστες να αγνοούν άθελά τους πολλές σημαντικές ειδοποιήσεις που έρχονται στη συσκευή τους, αφού σε θορυβώδη περιβάλλοντα και εξωτερικούς χώρους είναι αδύνατο να τις ακούσουν.

 

Πώς γίνεται, λοιπόν, να αλλάξουμε τον ήχο και να ορίσουμε ξανά τον προηγούμενο, ή κάποιον άλλο;

 

Δυστυχώς, δεν γίνεται!

 

Είναι απίστευτο, κι όμως αληθινό, το γεγονός ότι η Apple, εν έτη 2023, ακόμη δεν δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους των συσκευών της να αλλάξουν τον προεπιλεγμένο ήχο ειδοποιήσεων κατά το δοκούν.

Αυτό ίσως δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα μέχρι τώρα, αφού ο προηγούμενος ήχος ήταν ικανοποιητικός και βολικός, ωστόσο τώρα γίνεται μείζον ζήτημα για τους χρήστες, οι οποίοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται έντονα στο διαδίκτυο, απαιτώντας είτε να προστεθεί η δυνατότητα προσωπικής επιλογής, ή έστω να επιστρέψει ο παλιός ήχος.

 

εικόνα άρθρου: Mashable

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)