Πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows

262 0


Τα Windows προβαίνουν συχνά σε αυτόματη λήψη και εγκατάσταση διάφορων ενημερώσεων που θεωρούνται σημαντικές και απαραίτητες για τη συσκευή σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι ανεπιθύμητο για κάποιους χρήστες, ή ακόμα και να τους δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και κωλύματα στην εργασία τους και την καθημερινότητά τους.

 

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τον πιο απλό από τους διαθέσιμους τρόπους, με τον οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε πλήρως από αυτά τα updates, και να αποτρέψετε κάθε μελλοντική λήψη και εγκατάσταση χωρίς την συναίνεσή σας.

 

Αρχικά, πατήστε τον συνδυασμό Windows + R , ώστε να ανοίξει το παράθυρο της Εκτέλεσης. Ως “Windows” ορίζεται το κουμπί του πληκτρολογίου με το λογότυπο των Windows. Έπειτα, πληκτρολογήστε “services.msc” στο κουτάκι που θα εμφανιστεί, και μετά πιέστε στο ΟΚ.

 

 

Το επόμενο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί, απαριθμεί τις υπηρεσίες των Windows. Ψάξτε στη λίστα για την υπηρεσία “Windows Update” , κάντε δεξί κλικ πάνω της και προχωρήστε στις “Ιδιότητες” .

 

 

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, βρείτε τον “Τύπο εκκίνησης” , και αλλάξτε την επιλογή σε “Απενεργοποιημένο” .

 

 

Τέλος, πατήστε στο ΟΚ και στη συνέχεια πραγματοποιήστε μία επανεκκίνηση του υπολογιστή.

 

Σημειώστε ότι με την παραπάνω ρύθμιση, απενεργοποιείται πλήρως το Windows Update από το σύστημα, και προκειμένου να μπορέσετε να τρέξετε και πάλι την υπηρεσία θα πρέπει να ακολουθήσετε ξανά την ανωτέρω διαδικασία για να μεταβάλλετε την επιλογή σας. Εάν ψάχνετε για κάτι λιγότερο αυστηρό, επιλέξτε από τον Τύπο εκκίνησης την επιλογή “Μη αυτόματα” , η οποία θα διατηρήσει προσβάσιμη την υπηρεσία για να τη χρησιμοποιήσετε χειροκίνητα όποτε θέλετε, χωρίς παράλληλα να προχωρά αυθαίρετα σε λήψη και εγκατάσταση των διαθέσιμων ενημερώσεων.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Alphr

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)