Πώς να κρύψετε τον αριθμό των likes στις δημοσιεύσεις σας σε Facebook / Instagram

678 0


Ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των δύο δημοφιλέστερων κοινωνικών δικτύων του κόσμου, φέρνει μία ενημέρωση που ξεκίνησε να διατίθεται από χθες για το Facebook και το Instagram. Πλέον, έχετε την δυνατότητα να επιλέγετε εάν θέλετε να εμφανίζεται δημόσια ή όχι, ο αριθμός των likes στις δημοσιεύσεις σας!

 

Μάλιστα, η επιλογή μπορεί να αφορά ξεχωριστά την κάθε δημοσίευση, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να κρύψετε τα likes σε μία φωτογραφία σας, ενώ ταυτόχρονα να μείνουν εμφανή σε μία άλλη. Επιπλέον, μαζί με την απόκρυψη των likes, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και τις μετρήσεις των προβολών για τα βίντεο, τόσο στην πλατφόρμα του Facebook, όσο και σε αυτή του Instagram.

Επιπρόσθετα, είναι εφικτή και η καθολική απόκρυψη των “Μου αρέσει” στην εφαρμογή, ακόμα και σε αναρτήσεις τρίτων, εφόσον το επιθυμείτε, κάτι που ευνόητα επηρεάζει μόνο τη δική σας οπτική σε αυτή την περίπτωση.

 

Η συγκεκριμένη παραμετροποίηση έρχεται μετά από χρόνια δοκιμών και ερευνών, αφού ήταν πολλές οι φωνές που τόσο καιρό πίεζαν να γίνει κάτι τέτοιο. Μεγάλη μερίδα κόσμου θεωρούσε τοξικό και ανθυγιεινό το περιβάλλον που είχε δημιουργηθεί γύρω από την μανία των likes, που ωθούσε μικρούς και μεγάλους σε ναρκισσιστικές τάσεις. Ειδικοί, μάλιστα, αποφάνθηκαν ότι το “κυνήγι” των likes και των αντιδράσεων έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχολογία των νέων, και ότι η απομάκρυνσή τους θα βοηθούσε σημαντικά στη μείωση του άγχους και του στρες στην καθημερινότητά τους.

 

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την πλήρη απομάκρυνση των μετρήσεων, ωστόσο αυτό δυσαρέστησε κάποιες ομάδες χρηστών, όπως τους influencers, οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από αυτά τα νούμερα. Εν τέλη, η εταιρία αποφάσισε να διαθέσει την λειτουργία προαιρετικά.

 

Παρακάτω έχουμε ετοιμάσει έναν σύντομο οδηγό για το πώς να χρησιμοποιήσετε την καινούρια αυτή δυνατότητα:

 

Για το Instagram:

  • Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε την μέτρηση των likes / προβολών σε μία νέα δημοσίευση:

Στην οθόνη προεπισκόπησης της νέας δημοσίευσης που πρόκειται να ανεβάσετε, μεταβείτε στις “Σύνθετες ρυθμίσεις” που βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας. Έπειτα ενεργοποιήστε την επιλογή “Απόκρυψη “Μου αρέσει” και προβολής καταμετρήσεων σε αυτή τη δημοσίευση” .

 

  • Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε την μέτρηση των likes / προβολών σε μία υπάρχουσα δημοσίευση:

Πηγαίνετε στις επιλογές της δημοσίευσης που επιθυμείτε (τρεις τελείες επάνω δεξιά), και στη συνέχεια πατήστε “Απόκρυψη καταμέτρησης “Μου αρέσει”” .

 

  • Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε την μέτρηση των likes / προβολών σε δημοσιεύσεις άλλων (αφορά μόνο εσάς):

Πηγαίνετε στη σελίδα του προφίλ σας, και έπειτα πατήστε στις τρεις γραμμές επάνω δεξιά. Μετά μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις“, και από εκεί στο “Απόρρητο” . Στη συνέχεια πατήστε στις “Δημοσιεύσεις” , και από εκεί ενεργοποιήστε την πρώτη επιλογή, που λέει “Απόκρυψη της καταμέτρησης των “Μου αρέσει” και των προβολών” .

 

Για το Facebook:

  • Η λειτουργία δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα. Μόλις γίνει, θα ενημερώσουμε το άρθρο.

 

Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε μελλοντικά να επανεμφανίσετε τις μετρήσεις, εάν αλλάξετε γνώμη.

 

Σημειώστε ότι εάν επιλέξετε να αποκρύψετε την μέτρηση των likes σε μία δική σας δημοσίευση, εσείς εξακολουθείτε να μπορείτε να δείτε τον συνολικό αριθμό.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The New York Times

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)