Πόση μνήμη RAM είναι αρκετή για ένα smartphone;

896 0


Πολλές διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σχετικά με το πόση μνήμη RAM θεωρείται αρκετή για ένα smartphone, εν έτη 2020. Άλλοι θα πουν ότι 2 GB είναι υπέρ αρκετά για έναν μέσο χρήστη, ενώ άλλοι θα ισχυριστούν ότι δεν νοείται «σοβαρό» κινητό με κάτω από 4 GB. Τι ισχύει πραγματικά όμως;

 

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, και φυσικά εξαρτάται κυρίως από τις απαιτήσεις του εκάστοτε χρήστη.

 

Βεβαίως, η ιδανική ποσότητα μνήμης RAM εξαρτάται και σε μεγάλο βαθμό από το λειτουργικό του τηλεφώνου. Ένα iPhone, μπορεί να εκτελέσει τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες και εφαρμογές με ένα Android, με πολύ λιγότερη RAM, ακριβώς λόγω του πιο «ελαφρού» και βελτιστοποιημένου λειτουργικού που διαθέτει (iOS).

 

Από τη στιγμή που οι συσκευές που διαθέτουν iOS είναι συγκεκριμένες (iPhone) και άρα δεν υπάρχει δυνατότητα σύγκρισης και επιλογής, θα επικεντρωθούμε στα κινητά με λειτουργικό Android.

 

Πλέον στην αγορά, η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών διαθέτει από 2 GB έως 8 GB RAM. Υπάρχουν, φυσικά, και συσκευές με λιγότερη ή και περισσότερη μνήμη από την προαναφερθείσα, αλλά το μερίδιό τους είναι πολύ μικρό.

 

Αποτρέπουμε κατηγορηματικά, οποιοδήποτε χρήστη, όσο «απλός» και αν δηλώνει πως είναι, να αγοράσει συσκευή με 1 GB ή και λιγότερο μνήμης RAM, καθώς για τα σημερινά δεδομένα αυτή η ποσότητα είναι υπερβολικά μικρή, και θα προκαλέσει κολλήματα και εκνευρισμό ακόμα και για τις καθημερινές λειτουργίες του τηλεφώνου.

 

Ένα smartphone με 2 – 3 GB RAM θα ήταν ιδανικό για έναν απλό χρήστη, που χρησιμοποιεί το κινητό για τις βασικές λειτουργίες του (κλήσεις, μηνύματα, μουσική κ.α.). Θα καλύψει πλήρως αυτές του τις ανάγκες, χωρίς εκνευριστικά κολλήματα και «παγώματα».

 

Ένας μέσος χρήστης, που χρησιμοποιεί καθημερινά τη συσκευή του για διάφορες βασικές αλλά και περισσότερο προχωρημένες λειτουργίες και εφαρμογές, θα μείνει ευχαριστημένος με 4 GB μνήμης RAM.

 

Τα κινητά με 6 GB και 8 GB RAM, απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες πληροφορικής και enthusiasts, που κάνουν βαριά καθημερινή χρήση και πολύ multitasking, αλλά και σε mobile gamers που παίζουν απαιτητικά παιχνίδια.

 

Συσκευές με 10 – 12 GB ή και παραπάνω RAM, αποτελούν σίγουρα υπερβολή για τα δεδομένα του 2020, ακόμα και για τους επαγγελματίες και τους απαιτητικούς χρήστες, αφού μία τέτοια ποσότητα μνήμης είναι αχρείαστη ακόμα και υπό συνθήκες πολύ βαριάς χρήσης.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: AndroidPIT

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)