Σφάλμα στο Excel αποτέλεσε την αιτία να χαθούν 16.000 κρούσματα κορονοϊού

215 0


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την Κυριακή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι 15.841 κρούσματα του covid-19, τα οποία φυλάσσονταν σε ένα αρχείο Excel, χάθηκαν εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο οργανισμός αναφέρει ότι δεδομένα που εισήχθησαν κατά την περίοδο 25 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου χάθηκαν, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα για όσα κρούσματα καταγράφηκαν εκείνες τις ημέρες, ότι παρ’ όλο που ενημερώθηκαν ατομικά για την ασθένειά τους, δεν ενεργοποιήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

 

Σχετικά με το σφάλμα του Excel, αυτό συνέβη επειδή υπερέβη ο μέγιστος όγκος δεδομένων που μπορεί να διατηρήσει ένα αρχείο .csv του Excel. Ένα αρχείο .csv έχει όριο τις 1.048.576 σειρές και 16.384 στήλες. Ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Αγγλίας, κάθε φορά που λάμβανε περιπτώσεις κρουσμάτων από ανεξάρτητα εργαστήρια, τα προσέθετε στο συγκεκριμένο αρχείο, χωρίς να έχει υπ’ όψη το συγκεκριμένο όριο, με αποτέλεσμα ένα μέρος των δεδομένων να μην εισαχθεί ουσιαστικά ποτέ.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: DigBooks

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)