Σύγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών PS5 και XBOX Series X

650 0


Η νέα γενιά παιχνιδομηχανών είναι γεγονός, και έρχεται τα Χριστούγεννα του 2020. Sony και Microsoft, πρόκειται για άλλη μια φορά να ρίξουν στη μάχη της αγοράς τις νέες τους κονσόλες, το PS5 και το Xbox Series X αντίστοιχα.

 

Όπως είναι φυσικό και επόμενο, ένα από τα πρώτα πράγματα που έχουμε να κάνουμε μετά από την δημοσιοποίηση των επίσημων τεχνικών χαρακτηριστικών της κάθε κονσόλας, είναι να τα συγκρίνουμε, ώστε να καταλήξουμε στην καλύτερη, τουλάχιστον από άποψη ισχύος.

 

Επεξεργαστής:

Το Playstation 5 διαθέτει 8πύρηνο επεξεργαστή AMD Zen 2, χρονισμένο στα 3.5 GHz. Από την άλλη, το Xbox Series X διαθέτει επίσης 8πύρηνο επεξεργαστή AMD Zen 2, χρονισμένο όμως στα 3.8 GHz.

 

RAM:

Και οι δύο κονσόλες “φοράνε” 16 GB GDDR6 RAM.

 

RAM Bandwidth:

Παρά την ίδια ποσότητα μνήμης RAM, οι δύο κονσόλες χωρίζουν διαφορετικά το παρεχόμενο bandwidth της. Συγκεκριμένα, το bandwidth του PS5 είναι στα 448 GB/s , ενώ αυτό του Xbox Series X διασπάται στα 560 GB/s για τα 10 GB, και στα 336 GB/s για τα υπόλοιπα 6 GB.

 

Κάρτα Γραφικών:

Το Xbox Series X διαθέτει GPU με 12 TFLOPS και 52 CUs χρονισμένα στα 1.825 GHz. Το PS5, διαθέτει GPU με 10.28 TFLOPS και 36 CUs χρονισμένα στα 2.23 GHz (που όμως μεταβάλλονται ανάλογα τις απαιτήσεις).

 

Χώρος Αποθήκευσης:

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δίσκους της κάθε κονσόλας, το Xbox Series X παρέχει 1 TB NVMe SSD, ενώ το PS5 825 GB απλού SSD.

 

Όπως είναι προφανές, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συστημάτων είναι πολύ κοντά, με ισοπαλίες ή οριακούς νικητές σε κάθε κατηγορία. Το Xbox Series X ελαφρώς υπερισχύει σε επεξεργαστή και σκληρό δίσκο, ενώ παρά τις μικρές διαφοροποιήσεις σε GPU και RAM, φαίνεται ότι σε αυτούς τους τομείς δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: ElectroDealPro

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)