Τα Windows δίνουν τη χαριστική βολή στο Flash Player

212 0


Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι η υποστήριξη για το Adobe Flash Player θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2020. Το λογισμικό θα συνεχίσει να λειτουργεί, ωστόσο είναι αναπόφευκτος ο θάνατός του, αφού αργά ή γρήγορα θα εμφανιστούν δυσλειτουργίες, προβλήματα, κενά ασφαλείας και ασυμβατότητες, που όμως δεν θα διορθώνονται, αφού η εταιρία δεν θα το υποστηρίζει πλέον. Έτσι, η Microsoft παίρνει κάποια μέτρα από τη μεριά της, προκειμένου να αποτρέψει την περαιτέρω χρήση του Flash Player από τους τωρινούς, αλλά και τους μελλοντικούς του χρήστες.

 

Πιο συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε μία ειδική ενημέρωση για τα Windows, η οποία καταργεί την εγκατάσταση του Flash Player από το σύστημα, εάν αυτό υπάρχει, και επιπλέον αποτρέπει την επανεγκατάστασή του στο μέλλον. Αυτή η ενημέρωση προς το παρόν κυκλοφορεί ως προαιρετική, με την Microsoft να λέει πως μετά από λίγους μήνες αυτή θα γίνει προτεινόμενη, και στη συνέχεια θα προβεί σε ακύρωση της συμβατότητας και διαφόρων λειτουργιών συνεργασίας και ενσωμάτωσης του συγκεκριμένου λογισμικού με δικά της περιβάλλοντα, όπως του Edge, διαφόρων εφαρμογών των Windows κτλ.

 

Σύμφωνα με την Microsoft, αυτό γίνεται για να βοηθήσει και να δώσει χρόνο στους χρήστες των Windows να προσαρμοστούν στην απουσία του Flash, και να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα που θα γινόταν αντιληπτά μετά το πέρας της λήξης της υποστήριξης.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: MS Poweruser

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)