Τελεσίγραφο από την Google στους ανεμβολίαστους εργαζομένους της

287 0


Τελευταία ευκαιρία δίνει η Google στο σύνολο των υπαλλήλων της, προκειμένου να συμμορφωθούν με τον κανονισμό περί αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού που έχει επιβάλλει, και να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός φέρεται να είχε δώσει χρονικό περιθώριο αρχικά έως τις 3 Δεκεμβρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοί της να αποστείλουν αντίγραφο του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους, ή να λάβουν απαλλαγή από την συγκεκριμένη υποχρέωση για λόγους υγείας ή θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η Google έδωσε παράταση στην παραπάνω διορία, επεκτείνοντάς την έως τις 13 Ιανουαρίου, τονίζοντας ωστόσο, πως όσοι δεν ανταποκριθούν, θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα ενός μήνα μετ’ αποδοχών.

Εάν δεν καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα ούτε και με το πέρας του μήνα αυτού, στη συνέχεια θα τεθούν σε εξάμηνη διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, και έπειτα θα απολυθούν.

 

Ένας εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας δήλωσε στο αμερικανικό The Verge:

Όπως έχουμε δηλώσει και κατά το παρελθόν, η απαίτηση εμβολιασμού συνιστά έναν από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρηθεί το εργατικό μας δυναμικό ασφαλές, και να παραμείνουν οι υπηρεσίες μας σε λειτουργία. Είμαστε προσηλωμένοι στο να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό, για να βοηθήσουμε τους υπαλλήλους μας που μπορούν να εμβολιαστούν, να το κάνουν, και να σταθούμε ακέραιοι απέναντι στην πολιτική εμβολιασμού μας.

 

Η Google λειτουργεί ακόμη σε μεγάλο ποσοστό υπό καθεστώς τηλεργασίας, χωρίς να έχει οριστεί κάποια ημερομηνία άρσης του.

Όταν αυτό γίνει, όμως, φαίνεται διατεθειμένη να εμείνει στην απόφασή της, και να δεχτεί στα γραφεία της μόνο όσους θα έχουν κάνει το εμβόλιο για τον Covid-19, ισχυριζόμενη μάλιστα, πως η τακτική διενέργεια διαγνωστικών τεστ δεν αποτελεί αποδεκτή εναλλακτική.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)