Τέλος η υποστήριξη για το Chromecast, «μειωμένη απόδοση» θα δουν οι χρήστες

80 0


Άσχημα νέα για τους κατόχους του δημοφιλούς και προσιτού dongle της Google, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την λήξη της υποστήριξης για συγκεκριμένα μοντέλα, μετά από 10 χρόνια.

 

Η εξέλιξη αφορά το Chromecast πρώτης γενιάς, που κυκλοφόρησε το 2013, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Google, θα παύσει να λαμβάνει αναβαθμίσεις ή ενημερώσεις ασφαλείας, ενώ σταματάει και η παροχή τεχνικής υποστήριξης.

Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η ξεκάθαρη παραδοχή της εταιρείας για μειωμένη απόδοση στο εξής, χωρίς να αποσαφηνίζει τι ακριβώς εννοεί.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η υποστήριξη για το Chromecast (1ης γενιάς) τελείωσε.

Αυτές οι συσκευές δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή λογισμικού, και η Google δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη για αυτά.

Οι χρήστες ενδέχεται να παρατηρήσουν μία πτώση στην απόδοση.

 

Μπορεί, ωστόσο, η υποστήριξη για το πρώτο Chromecast να τελειώνει τυπικά τώρα, όμως φαίνεται πως η Google το είχε σε «δεύτερη μοίρα» εδώ και καιρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία ενημέρωση που έλαβε χρονολογείται στον περασμένο Νοέμβριο, ενώ πριν από αυτή δεν είχε πάρει κάποιο update για πάνω από τρία χρόνια.

 

Το Chromecast κατέγραψε μία άκρως πετυχημένη πορεία στην αγορά, αφού συνδύαζε καινοτομία με χαμηλή τιμή.

Επέτρεπε στους χρήστες να μετατρέψουν μία οποιαδήποτε τηλεόραση σε «Smart», απλά συνδέοντάς το σε μία θύρα HDMI, με κόστος που δεν ξεπερνούσε τα 30 – 40€.

Έπειτα, χάρη σε αυτό μπορούσαν να προβάλουν ασύρματα το περιεχόμενο του κινητού, του υπολογιστή ή του tablet τους, στη μεγάλη οθόνη.

 

εικόνα άρθρου: Ian O’Byrne

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)