Θρασύδειλη συμμορία χάκερ εξέθεσε ευαίσθητα δεδομένα παιδιών δημοτικού επειδή δεν πήρε λύτρα

110 0


Μία πρωτοφανής ιστορία εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο Λος Άντζελες της Αμερικής, όπου μία ομάδα χάκερ απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μαθητών του δεύτερου μεγαλύτερου δημοτικού σχολείου της κομητείας, και στη συνέχεια εκβίασε τη διεύθυνση για λύτρα.

Όταν αυτό δεν έγινε αποδεκτό, και το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε, προχώρησαν στη δημοσίευση όλων των ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων ανηλίκων που είχαν στα χέρια τους, στο dark web.

 

Όλα ξεκίνησαν πριν τέσσερις εβδομάδες, όταν η εν λόγω συμμορία, που ονομάζεται «Vice Society», χάκαρε τα συστήματα και τους υπολογιστές του σχολείου, όπου και διατηρούνταν όλα τα δεδομένα των μαθητών.

Στη συνέχεια κλείδωσαν όλους τους υπολογιστές του εκπαιδευτικού ιδρύματος και έπειτα, στις 22 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά την επίθεση, απαίτησαν λύτρα, προκειμένου τόσο να τους ξεκλειδώσουν, όσο και να μην διοχετεύσουν στο διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες που απέσπασαν από αυτούς.

 

Η διεύθυνση του σχολείου αρνήθηκε να τα καταβάλει, και μάλιστα φάνηκε αρχικά καθησυχαστική, καθώς ανέφερε ότι τα δεδομένα που εκλάπησαν ήταν απλώς ονόματα μαθητών και παρουσίες μαθημάτων, και όχι κάτι περισσότερο προσωπικό ή ευαίσθητο.

 

Τα μέλη της Vice Society έδωσαν διορία για την αποστολή των χρημάτων μέχρι τη Δευτέρα, ωστόσο μία δήλωση του εκπροσώπου του σχολείου την Παρασκευή, που τόνιζε ρητά πως δεν θα διαπραγματευτούν με χάκερς, πυροδότησε τη διαρροή δύο ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο.

 

Η ανεκδιήγητη ομάδα ανήθικου χάκινγκ δεν δίστασε, έτσι, να κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα της στο dark web, όλα τα δεδομένα μικρών παιδιών που υπέκλεψε, και που τελικά δεν ήταν μόνο «ονόματα και παρουσίες», αλλά και στοιχεία διαβατηρίων, αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, επαγγελματικά και απόρρητα έγγραφα, νομικά αρχεία, ακόμη και ψυχιατρικές διαγνώσεις των μαθητών!

 

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, πως η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση φέρεται να έχει στοχοποιήσει και στο παρελθόν σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: FBI

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)