Τι είναι το Dark Mode στα Windows 10 και πώς να το ενεργοποιήσετε

920 0


Μία άκρως χρηστική δυνατότητα παρέχουν τα Windows 10, προκειμένου να προσφέρουν μία αρκετά πιο ξεκούραστη εμπειρία στους χρήστες τους, και αυτή είναι το Dark Mode.

 

Το Dark Mode, ή αλλιώς η σκοτεινή λειτουργία των Windows 10, αλλάζει το γραφικό περιβάλλον του λειτουργικού και αντικαθιστά το άσπρο φόντο με μαύρο και γενικά οποιοδήποτε ανοιχτόχρωμο σημείο των παραθύρων των Windows σε σκουρόχρωμο. Καταλαβαίνετε πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί αυτό σε κάποιον που δουλεύει στον υπολογιστή για ώρες καθημερινά, πολλές φορές και τις βραδυνές ώρες, αναγκασμένος να χρησιμοποιεί τα ανοιχτόχρωμα φόντα των παραθύρων των Windows.

 

Μάλιστα, με την τελευταία ενημέρωση των Windows 10, την 1809, αυτή η λειτουργία αναβαθμίστηκε και πλέον “σκουραίνει” ακόμα περισσότερα σημεία του λειτουργικού, και με εξυπνότερο τρόπο.

 

Σημειώστε ότι αυτές οι αλλαγές χρωμάτων γίνονται μόνο στο γραφικό περιβάλλον των Windows και σε παράθυρα και εφαρμογές που έχουν άμεση σχέση με αυτό, όπως την Εξερεύνηση των Windows, τις Ρυθμίσεις, τον Πίνακα Ελέγχου κτλ.
Προγράμματα τρίτων, ιστοσελίδες κτλ. δεν επηρεάζονται.

 

Για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, χρειάζεται απλά να κάνετε δεξί κλικ σε κάποιο κενό σημείο στην επιφάνεια εργασίας και έπειτα να επιλέξετε “Εξατομίκευση“. Μόλις σας εμφανιστεί το παράθυρο ρυθμίσεων, επιλέξτε από τα δεξιά την καρτέλα “Χρώματα“, και στη συνέχεια κατεβείτε κάτω στο σημείο που αναγράφει “Επιλογή προεπιλεγμένης λειτουργίας εφαρμογής” και επιλέξτε “Σκούρο“. Για να επιστρέψετε στην ανοιχτόχρωμη λειτουργία, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, απλώς στο τέλος επιλέξτε “Ανοιχτόχρωμο”.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Google

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)