Τι είναι το NFC;

493 0


Το NFC (Near Field Communication) είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση δεδομένων σε απόσταση μικρότερη ή ίση των 10 εκατοστών. Δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

Η χρήση της τα τελευταία χρόνια είναι ευρέως διαδεδομένη, ακόμα και με τρόπους που πολλοί ίσως να μην γνωρίζετε. Για παράδειγμα, η ανέπαφη πληρωμή με τραπεζικές κάρτες (Contactless) στα αντίστοιχα τερματικά βασίζεται σε αυτήν την τεχνολογία.

 

Επιπλέον, πέρα από τις τραπεζικές κάρτες, το NFC χρησιμοποιείται και σε κάθε είδους ανέπαφη αλληλεπίδραση της καθημερινότητάς μας, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα ηλεκτρονικά πάσο διαφόρων σχολών, κολλεγίων και επιχειρήσεων, αλλά και για γενική ανταλλαγή αρχείων.

 

Τα τελευταία χρόνια, το NFC ενσωματώνεται σχεδόν σε όλα τα νέα smartphones, αλλά και σε διάφορα smartwatches και smartbands, παρέχοντας τεράστια ευκολία στους χρήστες τους, αφού έτσι μπορούν να πραγματοποιήσουν πληρωμές, ταυτοποιήσεις κ.α. απλά ακουμπώντας τη συσκευή τους στο εκάστοτε τερματικό, χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάνε και να ψάχνουν όλες τις κάρτες, τα πάσο και τα εισιτήρια που διαθέτουν.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Motor1

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)