Το FBI χάκαρε… τους χάκερς, ακυρώνοντας ransomware επιθέσεις

90 0


Λύτρα ύψους 130.000.000$ υπολογίζεται πως απέτρεψε το FBI, επιτυγχάνοντας να καταστείλει πολλαπλές επιθέσεις ransomware της ομάδας χάκερ «Hive», η οποία φέρεται να στοχοποίησε περισσότερα από 1500 θύματα σε 80 χώρες παγκοσμίως.

 

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ανέφερε πως είχε διεισδύσει στο δίκτυο της παραπάνω οργάνωσης εδώ και μήνες, ενώ μετέπειτα συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας, προκειμένου να απενεργοποιήσει τους servers και τις ιστοσελίδες της.

 

Μάλιστα, στη σχετική συνέντευξη τύπου, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «με απλά λόγια, χρησιμοποιώντας έννομα μέσα, χακάραμε τους χάκερς».

 

Ειδικότερα, το FBI ισχυρίζεται πως μπόρεσε να αποσπάσει αθόρυβα, περισσότερα από 300 “κλειδιά” αποκρυπτογράφησης, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσε στα θύματα της Hive, ώστε να ξεκλειδώσουν τα συστήματά τους.

 

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνονταν ένα σχολείο στο Τέξας, αλλά και ένα νοσοκομείο στην Λουιζιάνα, από τα οποία οι χάκερς απαίτησαν 5 και 3 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

 

Η Hive θεωρείτο μία από τις πέντε μεγαλύτερες ransomware απειλές από το FBI.

Από τον Ιούνιο του 2021, μέχρι και την πρόσφατη λήξη της δράσης τους, είχαν καταφέρει να υφαρπάξουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια από τα θύματά τους.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: ECS

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)