Το iPhone 14 καλεί αυτόματα το 166 αν ανέβεις… στο τρενάκι του λούνα παρκ!

77 0


Έκπληκτοι και… μπερδεμένοι έμειναν υπεύθυνοι ψυχαγωγικών πάρκων και διασώστες της άμεσης δράσης, όταν τις τελευταίες ημέρες λάμβαναν κατά συρροή κλήσεις για επείγοντα περιστατικά σε διάφορα λούνα παρκ, που όμως δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Τι είχε συμβεί;

 

Μία από τις νέες δυνατότητες του ολοκαίνουριου iPhone 14, είναι η «Ανίχνευση Σύγκρουσης», η οποία, μέσω ειδικών γυροσκοπικών αισθητήρων και επιταχυνσιόμετρων, μπορεί να αντιληφθεί εάν ο κάτοχος έχει εμπλακεί σε ατύχημα ή τροχαίο.

Σε αυτή την περίπτωση, εμφανίζει ειδοποίηση στην οθόνη, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να επιβεβαιώσει πως «είναι καλά» εντός 20 δευτερολέπτων.

Αν αυτό δεν συμβεί, αποστέλλει επείγουσα κλήση στο 100 και το 166, η οποία μέσω αυτοματοποιημένου μηνύματος ενημερώνει τις αρχές, παρέχοντάς τους και την ακριβή τοποθεσία του συμβάντος.

 

Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που η Apple φαίνεται να μη σκέφτηκε το σενάριο των πάρκων ψυχαγωγίας, όπου οι υψηλές ταχύτητες, τα απότομα φρεναρίσματα και οι εναλλαγές κατεύθυνσης πολλών παιχνιδιών, είναι τελικά αρκετά για να “μπερδέψουν” το λογισμικό, ενεργοποιώντας λανθασμένα το πρωτόκολλο ατυχήματος.

 

Γι’ αυτό λοιπόν, αν έχετε αποκτήσει το νέο iPhone 14 και σκοπεύετε να ανεβείτε σύντομα σε τρενάκι ή συγκρουόμενα, καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε πρώτα τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)