Το Nintendo Switch ξεπέρασε σε πωλήσεις το Wii

138 0


Η κονσόλα ορόσημο της Nintendo, το πασίγνωστο και άκρως επιτυχημένο Wii, που άλλαξε τα δεδομένα στην οικιακή ψυχαγωγία παρουσιάζοντας επαναστατικές μεθόδους παιχνιδιού για την εποχή του, μόλις έχασε την πρωτιά των πωλήσεων από τον διάδοχό του.

 

Τα νούμερα είναι αμείλικτα, και πλέον κατατάσσουν ως πιο δημοφιλή κονσόλα της εταιρίας το Switch, που μέσα σε πέντε μόλις χρόνια κατάφερε να καταγράψει 103,54 εκατομμύρια πωλήσεις, έναντι 101,63 εκατομμυρίων που σημείωσε το Wii καθ’ όλη τη διάρκεια της κυκλοφορίας του.

Το επίτευγμα είναι εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς και τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία δύο χρόνια στον συγκεκριμένο τομέα, τόσο λόγω της πανδημίας, αλλά και της έλλειψης μικροτσίπ.

Είναι αξιοσημείωτο, πως μόνο κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του 2021, το Switch πούλησε 10,67 εκατομμύρια τεμάχια.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι αριθμοί του Switch αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά περισσότερο στο μέλλον, αφού αυτή τη στιγμή διατίθενται τρεις διαφορετικές εκδόσεις στην αγορά (Απλή, Lite, OLED), με την νεότερη και πιο αναβαθμισμένη, την OLED, να έχει κυκλοφορήσει μόλις πριν από λίγους μήνες, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται και πολλές νέες επώνυμες κυκλοφορίες συμβατών παιχνιδιών σύντομα.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)